HomeDerde klasseDoCoSDoCoS hangt in de touwen tegen HVC’10, maar wint toch (4-2)

DoCoS hangt in de touwen tegen HVC’10, maar wint toch (4-2)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS ontving afgelopen zaterdag op het zonovergoten Morscomplex het Hoekse HVC’10. De formatie van Dennis Olman leidde bij rust comfortabel met 2-0, maar na de pauze leek het gedaan met de Leidse dadendrang. De bezoekers kwamen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte en leken op weg naar meer. De thuisploeg hing versuft in de touwen en stond op punt van omvallen, maar het waren verrassend genoeg de bezoekers die na 90 minuten spelen gestrekt op de grond lagen (4-2).

Beide teams kenden in de aanloop van het duel hun personele problemen. HVC’10 was door het ontbreken van Kirill Slutsky en Sil van Ooijen, door velen gezien als het beste aanvalsduo van de tweede klasse, in offensief opzicht gemankeerd, terwijl bij DoCoS de positie van doelman op code rood stond. Omdat de eerste vier (!) goalies vanwege diverse redenen niet beschikbaar waren, moesten de gastheren een beroep doen op Jeroen Krabbendam, normaliter acterend als doelwachter van DoCoS 6.

Op het vrolijk ogende natuurgras van DoCoS, met op sommige gedeeltes van het veld een bloemenpracht die op de Keukenhof niet zou misstaan, zochten beide teams vanaf het begin fris en fruitig de aanval, wat al direct resulteerde in enkele kansen. DoCoS-verdediger Max Arnoldus kreeg al na drie minuten spelen een mogelijkheid op de openingstreffer en aan de andere kant had Jarno Reurink de 0-1 op de schoen, maar beide spelers lieten na om hun ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zetten.

Na twintig minuten spelen was het voor de thuisploeg wel raak. De rappe Milan Flippo, de laatste weken in goede vorm, toonde zich alert voor het Hoekse doel en tikte de bal beheerst achter HVC’10-keeper Tom van der Spek (1-0). Niet veel later verdubbelde de thuisploeg haar voorsprong en dit doelpunt was van een uitzonderlijke schoonheid. Mitchell Klein bezorgde de bal met een breedtepass over het hele veld bij Kars Bisschop, die vervolgens de aanstormende Qendrim Gashi bediende. De ex-speler van Helmond Sport bedacht zich geen moment en volleerde de bal achter de verbouwereerde Van der Spek (2-0).

Na de pauze was er sprake van een ander speelbeeld. De bezoekers gingen driftig op zoek naar de aansluitingstreffer en nadat Dave Kram eerst nog de paal had geraakt, was het niet veel later door dezelfde speler alsnog raak (2-1). Na de 2-2 van Jorn Groothuizen leek het gedaan met de Leidse ploeg maar het was uitgerekend debuterend doelman Krabbendam, die zijn ploeg over het dode punt heen hielp. Kram leek tien minuten voor tijd op weg naar de 2-3, maar Krabbendam redde op fraaie wijze. Dit moment leek de thuisploeg weer nieuwe energie te geven, want een minuut later zette Jeroen Boogmans zijn team opnieuw op voorsprong (3-2).

Het doelpunt in de slotseconden van Kars Bisschop, na fraai voorbereidend werk van Tycho Douwes, zorgde voor nog meer vrolijkheid op de Leidse gezichten (4-2). DoCoS-middenvelder Dylan Victory, die kon terugkijken op een verdienstelijk gespeelde wedstrijd, was vooral opgelucht over de niet meer verwachte ontknoping. Victory:,,We hebben vandaag keihard voor elkaar gewerkt en met name voor rust hebben we het goed gedaan. In de tweede helft hadden we het moeilijk en leken we het uit handen te gaan geven. Die redding van Jeroen was cruciaal, want anders gaan we hier de boot in, denk ik. Gelukkig trekken we de partij in de slotfase toch nog over de streep. Al met al is dit een mooie overwinning en daar gaan we nu even van genieten’’, aldus een tevreden Victory tot besluit.

DoCoS – HVC’10  4-2 (2-0).  20. Flippo 1-0, 28. Gashi 2-0, 68. Kram 2-1, 78. Groothuizen 2-2, 82. Boogmans 3-2, 90 + 4. Bisschop 4-2.

Opstelling DoCoS: Krabbendam, Van Voorthuizen, Arnoldus (82. De Ridder), Peet, Gashi (46. Douwes), Van Empel (62. Guijt), Victory, Klein, Bisschop, Flippo (62. Boogmans, 86. Gassama), Amine.