HomeDerde klasseDoCoSDoCoS komt (alsnog) met de schrik vrij

DoCoS komt (alsnog) met de schrik vrij

-

Tweede klasse C (zaterdag) – De uitwedstrijden in de gemeente Lansingerland worden onderhand de favoriete tripjes voor de mannen van scheidend trainer Dennis Olman. Werd er twee weken geleden al gewonnen bij CVV Berkel, nu werd er gezegevierd bij Soccer Boys (3-4). De Morsbewoners waren uit op revanche na de matige wedstrijd van vorige week tegen Vitesse Delft (0-4) en we mogen wel concluderen dat dat zeker gelukt is. Maar wat hebben de roodwitten het zichzelf moeilijk gemaakt! Twintig minuten voor tijd leek er met de tweede treffer van Milan Flippo en de 0-4 tussenstand geen vuiltje aan de lucht, maar de opluchting groot toen de goed leidende Erik de Winter affloot.

Het zal niet zo geweest zijn dat de in Bleiswijk geboren golfer Joost Luiten op het hoofdveld het putten heeft geleerd, maar de omstandigheden op het zonovergoten Sportpark Merenveld waren verder prima. DoCoS werd voor het openingsdoelpunt al gevaarlijk middels een fraai afstandsschot van Max Arnoldus en Flippo stuitte op de sluitpost van de thuisclub. De Bleiswijkers deden ook van zich spreken en kwamen aan de rechterkant een paar keer dreigend door.

Na ruim twintig minuten werd een fraai aangesneden vrije trap van Arnoldus door Iljas Amine verlengd met zijn hoofd: 0-1. Een kleine tien minuten later zette wederom Arnoldus met een lepe steekbal Flippo alleen voor de keeper en hij maakte het koelbloedig af (0-2). De oranjehemden werden alleen nog gevaarlijk toen de bal vanaf de rechterkant tegen de lat kwam. De bezoekers hadden de beste aanval voor het laatst bewaard, waarbij Mitchel Klein op de rand van het strafschopgebied werd neergehaald. Dylan Victory benutte de strafschop beheerst: 0-3.

De laagvlieger uit Bleiswijk gaf zich na rust niet gewonnen en het was aan Mitchel van Abswoude te danken, dat een tegendoelpunt uitbleef. Hij kon nog een hand achter de bal krijgen, waarna het leer de lat raakte.  De terugspringende bal werd van dichtbij over gekopt. De Leidse sluitpost moest even later wederom redding brengen. Daarna werd het niet de meest glorieuze periode van Tygo Groen, eerst kopte hij in vrije positie naast en even later werd hij hard aangepakt en moest hij van het veld worden gedragen, al zag de scheidsrechter hier geen tweede stafschop in.

Twintig minuten voor tijd lag het hele veld open voor Flippo, hij had de bal al over de ver uit zijn doel zijnde keeper kunnen lobben, maar hij ging richting het doel. Zijn schot werd nog gepareerd, maar de doelman werd alsnog verschalkt door een boogbal. Twaalf minuten voor tijd zorgde Ruben Smits voor de eerste treffer van de Boys, al leek er met 1-4 op het bord nog niets aan de hand. Wel toen vijf minuten later Rik Verweij uit een penalty de 2-4 maakte en waarbij Van Abswoude heen was gezonden.

De aangever van twee doelpunten Arnoldus: ,,Ik ben natuurlijk zeer content met mijn beide assists. Zij gingen na rust meer druk zetten en lange ballen spelen en wij konden ons daar niet altijd onderuit voetballen. Ook accepteerden we minder van elkaar en dat hielp ook niet. Ik heb het wegzenden van Mitchel niet goed gezien, wel dat hij geduwd werd en daarna stonden ze met de koppen tegen elkaar. De scheidsrechter interpreteerde dat als een kopstoot, waarna rood volgde.  Het was wel een hele belangrijke overwinning en hopelijk blijven we verschoond van het spelen van degradatiewedstrijden.”

Het werd een zinderende slotfase nadat na een scrimmage twee minuten voor tijd het verschil nog maar één doelpunt werd. Invaller doelman Remco Neuteboom speelde een belangrijke rol bij het behalen van de zege: bij een vlammend schot kon hij de bal nog tot corner verwerken en de 4-4 voorkomen.

Volgende week is er geen programma voor DoCoS en daarna volgt op 9 april de zware uitwedstrijd tegen DSO uit Zoetermeer, helaas niet uit de gemeente Lansingerland.

Soccer Boys-DoCoS 3-4 (0-3). 23. Amine 0-1, 31. Flippo 0-2, 45. Victory 0-3, 70. Flippo 0-4, 78. Smits 1-4, 83. Verweij 2-4 (rood Van Abswoude) , 88. Van den Bosch 3-4. Scheidsrechter: De Winter.

Basisopstelling Soccer Boys: Ponsen, Verweij, Zeelenberg, Van den Bosch, K. van Ruler, Kocak, Kerklaan, M. van Ruler, Plugge, Smits, Overes.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Amine, Van Voorthuijzen, De Ridder, Arnoldus, Victory (76. Gassama), Groen (64. Bisschop), Milan Flippo, Van Empel (76. T. Douwes), Gashi (84. Neuteboom).