zaterdag, mei 18, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Koen van der Vlugt: ,,EMM'21 had nooit mogen verliezen"

Koen van der Vlugt: ,,EMM’21 had nooit mogen verliezen”

-

Tweede klasse D (zaterdag)- EMM’21 is er niet in geslaagd om de 4-1 overwinning op Kagia een goed vervolg te geven. Op bezoek bij RVC’33 werd zaterdagmiddag nipt verloren, terwijl er veel meer in zat voor de ploeg uit Roelofarendsveen. Trainer Koen van der Vlugt beaamt dit en vat de wedstrijd in één woord samen: “Teleurstellend.”

 “Deze wedstrijd hadden we nooit mogen verliezen”, vertelt Van der Vlugt. “RVC is geen topteam en ik heb ons in het eerste half uur nog nooit zó dominant gezien ten opzichte van een tegenstander. Met name in het spel, al kregen we ook wel wat kansen. We waren alleen maar op hun helft en ze kwamen er totaal niet uit.”

“De kansen die we kregen gingen er niet in, dat is sowieso wel een dingetje bij ons. We gingen dus rusten met 0-0. Na een ruim uur spelen krijgen we een hoekschop tegen en die viel heel erg knullig binnen. Dat mag niet het geval zijn als je zonedekking hanteert, dus dat is erg slordig van ons.”

“Daarna loop je achter de feiten aan, vooral tegen een verdedigend ingestelde ploeg als RVC. Uiteindelijk heeft de scheidsrechter acht minuten bijgetrokken en in die blessuretijd hebben wij twee héle grote kansen om zeep geholpen. Een puntje had minimaal verdiend geweest”, is de conclusie van de Sassenheimse trainer.

Van der Vlugt weet de kern van het probleem te benoemen. “Het schort bij ons gewoon aan effectiviteit. Vorige week maakten we vier doelpunten, maar dat is incidenteel. Aan de andere kant zijn wij de ploeg met de minste tegendoelpunten. Dat zegt dus wel dat wij een hele goede organisatie hebben, maar we scoren gewoon moeilijk.”

EMM’21 heeft voor de winterstop nog belangrijke wedstrijden tegen DoCoS, DONK en Foreholte op de rol staan, maar deze zijn volgens Van der Vlugt nog niet bepalend. “Als je kijkt naar hoe de punten zijn verdeeld in deze competitie, zie je dat alles heel dicht bij elkaar staat. Dat is bizar. Wat opvalt is dat er enorm sprake is van thuisvoordeel. De punten thuis zijn heel duur en iedereen kan van elkaar winnen. Dat maakt het ook wel weer leuk.”

EMM’21 staat op de negende plaats in de 2e klasse D, maar het gat naar de koploper bedraagt slechts vijf punten. De volgende tegenstander van de ploeg uit Roelofarendsveen is DoCoS thuis, aftrap 14:30.

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read