zaterdag, mei 18, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Pijnlijke nederlaag voor EMM'21

Pijnlijke nederlaag voor EMM’21

-

Tweede klasse C (zondag)- Hoewel Koen van der Vlugt een groot voetballiefhebber is, kon de trainer het niet nalaten om na het verloren duel tegen KDO (1-2) te spreken over ‘dat dit spelletje niet altijd even leuk is’. De jonge en ambitieuze oefenmeester baalde van de nederlaag, maar het verlies was vooral compleet onnodig. ,,We hebben legio kansen gehad, maar het hele seizoen kampen we al met improductiviteit. Er is geen onwil en elke speler wil scoren, maar het lukt ons vaak niet. KDO heeft eigenlijk geen kans gehad, maar wint wel met 1-2.”

Voor EMM’21 was het de tweede nederlaag binnen vier dagen. Pancratius was op donderdag effectiever en won met 1-3 in de Veen. De thuisploeg kwam nu nog wel op voorsprong via Job Mooren, die tevens een hele grote kans miste, maar vanuit een vrije trap en strafschop scoorden de gasten twee keer en zo gingen de punten mee naar De Kwakel.

Van der Vlugt: ,,Volgens mijn spelers was het zeker geen pingel en zo heb ik het ook gezien. Dat kan er dan ook nog wel bij. Maar duidelijk mag zijn dat we dit meer bij onszelf moeten zoeken. Dit is zonder meer een onbegrijpelijke nederlaag en we hebben onszelf alweer tekort gedaan. De knop moet evenwel snel om want donderdag moeten we alweer aan de bak. Het duel tegen ESTO staat nog open (34 minuten, red.) en we staan met 1-2 voor. Nu maar hopen dat de sneeuw wegblijft en dat we die voorsprong over de streep kunnen trekken.”

EMM’21 is ondertussen naar de achtste plaats gezakt en zag Foreholte voorbij komen. De achterstand naar de nummer drie bedraagt al negen punten. ,,De resultaten zijn minder dan voor de winterstop, maar het is niet zo dat wij nu veel minder voetballen. Ook tegen KDO hebben we getracht verzorgd voetbal te spelen op ons allerbelabberdste veld. Dat blijft onze intentie. Enkel blijft het ontbreken aan doelpunten en dat is zuur en pijnlijk. Toch houd ik er vertrouwen in dat de resultaten ook weer gaan komen. Elke ploeg heeft te maken met blessures, maar het is voor ons in elk geval niet prettig dat we Job Hoogervorst al vijf maanden moeten missen voorin. Hij komt helaas ook niet meer aan spelen toe dit seizoen. Stijn Rietbroek is wel op de weg terug, maar ook hem missen we al drie maanden. Alles bij elkaar scheelt dat zomaar vijftien doelpunten c.q. assists. Dat scheelt wel een slok op de borrel.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read