HomeTweede klasseRCLRCL met goed gevoel winterstop in na late treffer invaller Tjark Langezaal

RCL met goed gevoel winterstop in na late treffer invaller Tjark Langezaal

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Na een minimale nederlaag bij Alphia was het voor RCL zaak om de rug te rechten tegen FC Aalsmeer. Ondanks een snelle achterstand hield de thuisploeg de drie punten in Leiderdorp. Diep in de blessuretijd schoot invaller Tjark Langezaal de winnende goal tegen de touwen: 2-1. RCL kende dit seizoen een voortvarende start. De periodetitel was zelfs binnen handbereik, ware het niet dat Foreholte de illusie verstoorde. Inmiddels vindt RCL zich terug in de middenmoot. Alles staat zeer dicht op elkaar, wat de tweede klasse D een hele interessante competitie maakt.

FC Aalsmeer begon de wedstrijd beter en zocht veelal de aanval. De eerste treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Een goede steekpass bracht Luke Vahle in stelling. De sterke spits vond de verre hoek en schoot snoeihard via de binnenkant van de paal binnen. Direct erna leek RCL te reageren, maar Jake van Heusden kreeg zijn voet niet krachtig genoeg tegen de bal. Langzaamaan kreeg RCL wat meer grip op de wedstrijd. De rust aan de bal kwam terug en het spel verplaatste zich meer naar de helft van de bezoekers. Kansjes voor buitenspelers Jake van Heusden en Tommy Sinteur leverden echter nog niets op. De grootste mogelijkheid was voor Pascal Brasker, maar de spits schoot hard op de doelman. RCL ging daarom met een minimale achterstand de kleedkamer in na 45 minuten.

Na de rust kwam RCL fel uit de kleedkamer. Het betere spel uit de eerste helft werd doorgezet, waardoor er meteen druk lag op het doel van FC Aalsmeer. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker achter doelman Nick van de Wiel lag. Van Heusden kreeg de bal in de diepte na een slim passje van Sinteur, waarna hij in de zestienmeter zijn tegenstander uitkapte, de ruste zelve bleef en de 1-1 binnen schoot.

De wedstrijd werd weer wat stroever met meer wissels, overtredingen en gele kaarten, maar minder grote doelkansen voor beide ploegen. RCL had echter nog wel het betere van het spel. Ondanks de ruimtes die er aan allebei de kanten steeds meer vielen, konden de ploegen hier nog geen gebruik van maken. Trainer Hein van Heek zag het aan, maar besloot pas laat zijn eerste wissel door te voeren.

Langezaal verving de moegespeelde Sinteur. Een gouden wissel, zo bleek een paar minuten later. Diep in de blessuretijd viel de bal voor de voeten van de ex-doelman. Vanaf de rand van de zestien zocht hij de hoge korte hoek. De doelman uit Aalsmeer zat goed bij het niet al te harde schot, maar liet de bal toch door zijn handen glippen. De supporters van de thuisploeg konden hun geluk niet op. Maar goed ook, want menigeen langs de lijn kon wel wat warmte gebruiken tegen het einde van de wedstrijd.

Door deze zwaarbevochten overwinning staat RCL op de vijfde plek. De Bloemerd bewoners hebben slechts vijf punten achterstand op nummer een ESTO, maar bevinden zich tegelijk ook maar vijf punten boven de streep. De nieuwe promotie/degradatieregeling betekent immers dat ploegen op plek acht of hoger moeten eindigen om nacompetitie te ontlopen. RCL vangt 2023 aan op 21 januari bij TAVV, de nummer laatst. De ploeg van Van Heek zal dan weer proberen aan te haken bij de clubs bovenin.

RCL – FC Aalsmeer 2-1 (0-1). 7. Vahle 0-1, 54. Van Heusden 1-1, 90+3. Langezaal 2-1.

RCL: Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, De la Mar, Verdel, Schouten, Weenink, Sinteur (87. Langezaal), P. Brasker, Jake van Heusden.

FC Aalsmeer: Van der Wiel, Van der Kamp, Rifai, De Bruin (28. Lissenburg), Lechkar, Hoogerwaard, Wendt, Ruessink (79. El Yaghmouri), Valies, Eijken (70. Dam), Vahle.