woensdag, mei 8, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 12 maart

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 12 maart

-

Berkel – DoCoS

DoCoS speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk (doelpunt Kars Bisschop) bij het sterke Westlandia, maar de inhaalwedstrijd op dinsdagavond bij HVC’10 in Hoek van Holland verliep heel wat minder florissant voor de Leidenaren. De Hoekers hadden geen enkele moeite met de Morsbewoners, die er met een 4-0 nederlaag nog genadig vanaf kwamen. Dankzij het goede keeperswerk van Mitchel van Abswoude bleven de rood-witten gevrijwaard van een grotere oorwassing. Komende zaterdag krijgt de Leidse ploeg  alweer de kans om het doordeweekse dompertje achter zich te laten en gaat dan op bezoek bij Berkel. De geel-blauwen verloren dit weekend met 1-3 van DSO en verzamelden dit seizoen tot nu tien punten, hetzelfde aantal als DoCoS, maar de ploeg van Dennis Olman had daar één wedstrijd meer voor nodig.

Soccer Boys – Kagia

Kagia bewees zichzelf afgelopen zaterdag een goede dienst door het sterke HVC’10 opzij te zetten. De oranjehemden leken met een punt genoegen te moeten nemen, maar Micha Schoone zorgde uiteindelijk toch voor een klein feestje aan de Kikkerbeetstraat (2-1). Woensdagavond kwam Kagia, op bezoek bij Te Werve, opnieuw in actie. Lange tijd leek Kagia op weg naar een nieuwe driepunter, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de Lisserbroekers (2-1). Door dit resultaat staat de formatie van Hein Leliveld nu op plek zeven met twaalf punten uit elf wedstrijden. Komende zaterdag vertrekt Kagia naar Bleiswijk, waar Soccer Boys de tegenstander is. De Boys maakten het afgelopen weekend koploper UVS in Leiden lang lastig, maar moesten uiteindelijk toch met een ruime nederlaag de aftocht blazen. Soccer Boys kent tot nu een moeizaam seizoen. Uit de eerste tien wedstrijden werden vijf punten verzameld en de Bleiswijkers houden daarmee alleen Van Nispen onder zich op de ranglijst.

UVS – SVC ‘08

Nu de periodetitel binnen is gaat UVS verder op jacht naar het grotere doel: het felbegeerde kampioenschap van de tweede klasse. De Leidenaren zijn al maandenlang in goeden doen en trainer Kevin Krishan beschikt dit seizoen over een kwalitatief en kwantitatief sterke selectie. Of dit uiteindelijk voldoende is om aan het eind van de rit de kampioensschaal omhoog te houden zal over een paar maanden blijken, feit blijft dat er momenteel geen enkele opponent een directe bedreiging voor de Leidse koploper is. Runner-up Vitesse Delft werd recent met 0-2 geklopt en volgt op vijf  punten achterstand, met de overige teams is er al een gat van minimaal zeven punten geslagen. Afgelopen zaterdag won UVS met 5-0 van Soccer Boys. De blauw-witten krijgen komend weekend het Wassenaarse SVC ’08 op bezoek.  SVC’08 won, na diverse nederlagen op rij, dit weekend met 3-0 van Te Werve en bezet, met elf punten uit elf wedstrijden, de negende plaats op de ranglijst.

RCL – Te Werve

RCL kwam afgelopen weekend niet in actie. De Leiderdorpers zijn het kalenderjaar heel aardig begonnen, na het gelijke spel bij het in eigen huis sterke DSO volgde een thuiszege op Berkel, en bevinden zich met vijftien punten uit elf wedstrijden op plek zes van de ranglijst. Een topklassering lijkt dit seizoen wat teveel gevraagd voor de rood-witten , ‘zo snel mogelijk veilig spelen’ zal in eerste instantie het devies zijn in De Bloemerd. Trainer Hein van Heek bracht deze voetbaljaargang enkele zelf opgeleide talenten in zijn team en de verwachting is dat de Leiderdorpers op termijn weer gaan meestrijden voor de bovenste plekken in de tweede klasse. Tegenstander Te Werve verloor dit weekend met 3-0 van SVC’08. Woensdagavond kwamen de Rijswijkers in actie tegen Kagia (2-1 winst), waardoor de formatie van trainer Huib van Oosterom Soede, met twaalf punten uit elf wedstrijden, zich nu op de achtste plaats van de ranglijst bevindt.

Overige wedstrijden in deze klasse: Vitesse Delft – Westlandia, Berkel – DSO, HVC’10 – Van Nispen.

Must Read