zaterdag, mei 18, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Tweede gestaakte duel EMM'21 in vijf dagen

Tweede gestaakte duel EMM’21 in vijf dagen

-

Tweede klasse C- Het zal vast vaker zijn voorgekomen, maar het is en blijft uitzonderlijk. Afgelopen zondag kwam het treffen tussen EMM’21 en Pancratius niet verder dan zes minuten. De scheidsrechter van dienst raakte geblesseerd en kon niet verder. Binnen afzienbare tijd kon er geen vervanger worden gevonden. Gisteravond kwam de ploeg van Koen van der Vlugt niet verder dan 56 minuten tegen ESTO. Andermaal had het niets met wanordelijkheden te maken. De sneeuw maakte dat voetballen niet verder mogelijk was. Op dat moment leidde de ploeg uit Roelofarendsveen met 1-2. Derhalve dienen er nog door de roodzwarten twee wedstrijden te worden uitgespeeld met respectievelijk 84 en 34 minuten op de klok.

EMM’21 startte prima in Bodegraven en was de bovenliggende partij. In de eerste helft werden vijf grote kansen gecreëerd. Helaas kon maar eenmaal de trekker worden overgehaald. Op een fraaie assist van Damian Hoogenboom behield Joey van der Geest de rust en tekende de 0-1 aan. In plaats van daarna de 0-2 te maken, werd het vlak voor rust tegen de verhouding in gelijk. Wel had de thuisploeg met een kopbal eerder de lat geraakt. Tijdens de eerste helft had het slechts geregend en was er uiteraard geen reden om het duel stil te leggen.

Van der Vlugt: ,,We kwamen de kleedkamer uit voor de tweede helft en toen bleek het opeens te sneeuwen. Volgens onze gegevens zou dat pas later gebeuren en al snel werd voetballen onmogelijk. We stonden al wel met 1-2 voor omdat Damian Hoogenboom kort na rust de 1-2 maakte. Na overleg met de scheidsrechter is er besloten om het duel te staken. Uiteraard heel vervelend want nu moeten we straks weer terug en we staan pas op twaalf wedstrijden, terwijl we al in april zijn aanbeland. Het is niet anders, maar prettig is het zeker niet. Temeer omdat we zondag ook nog eens stil staan. We zitten dus een soort van in de hoek waar de klappen vallen.”

Komende donderdag, zo is al zeker, speelt EMM’21 het duel tegen Pancratius uit bij een stand van 0-0. Nu maar hopen dat het duel eindelijk de boeken in kan gaan.

Basisopstelling EMM’21: Van der Poel, Brug, Van der Meer, Hoogervorst, Van der Lem, Van der Zwet, Nino Wesselman, Van der Geest, Damian Hoogenboom, Mooren, Roy Hoogenboom.