HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen pakt RKDES en gaat nu voor Nieuwkoop

Aarlanderveen pakt RKDES en gaat nu voor Nieuwkoop

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Het was een redelijke pot waarin we thuis koploper RKDES met 1-0 hebben verslagen. Maar deze kleine overwinning hebben we wel bereikt met goed voetbal. We kunnen er met elkaar dan ook met een goed gevoel op terugkijken want zij hebben een leuk team met in mijn beleving allemaal spelers van twee meter lang. Het scheelde een slok op een borrel dat onze aanvoerder en sterkhouder Thom Nouwens weer kon starten in de basis”, aldus de enthousiast analyserende Aarlanderveen-verdediger Steven van der Pijl.

De thuisploeg stond voor de derde speeldag vierde met 4 uit 2 en de bezoekers, RKDES, waren ongeslagen eerste met 6 uit 2.Wat zou het gaan worden deze zaterdagmiddag op het fraaie sportcomplex Polderpark? Van der Pijl: ,,De eerste helft begonnen we best goed, hoewel er aan beide kanten geen opgelegde kansen waren. Ook de neutrale toeschouwers zagen dat wij het betere veldspel op de grasmat legden, maar halverwege de eerste helft werd het allemaal toch wat onrustiger bij ons zonder dat het echt gevaar opleverde. Trainer Sander van Dijk was in de rust best tevreden en hamerde vooral op de positieve aspecten van de eerste helft.”

Na de rust was de uitploeg wat sterker. ,,We deden al rap een tandje erbij en er was duidelijk meer strijd bij ons. Het was toch duidelijk dat wij echt voor de overwinning gingen waar het in alles leek dat RKDES voor het puntje ging. Dat eerste werd werkelijkheid een tien minuten voor tijd waar invaller, en broer, Robin van der Pijl op de middenlijn met een prachtige blokactie de bal veroverde. Via de schijven Nouwens en Killian Bouwhuis kwam de bal bij invaller Sallem Chemlali die de 1-0 binnentikte”, aldus de Aarlanderveense verdediger.

Daarna was het spannend of Aarlanderveen de wedstrijd makkelijk kon uitspelen of niet. De nadruk lag bij de thuisploeg vooral op de bekende voetbalslogan ‘vrouwen en kinderen eerst’. Maar het leverde uiteindelijk maar één redelijke kans voor RKDES op. Van der Pijl: ,,Jammer dat bij een vrije trap van Nouwens de bal op de lat belandde en dat Moussa Kalisse net niet kon doorlopen naar het vijandelijke doel en al te vroeg besloot te schieten. Maar uiteindelijk werd het een verdiende 1-0 zege op deze voormalige koploper.”

Aarlanderveen kwam met deze uitslag op een derde plek met 7 uit 3 waar RKDES zakte naar plek zes met 6 uit 3 met de opmerking dat er minimale verschillen bij de top zes zijn terug te vinden. ,,Komende week spelen we uit bij Nieuwkoop en zij wonnen vandaag met 1-5 uit bij laagvlieger SCW en staan daardoor ineens zevende met 4 punten. Maar het is ook een tegenstander waar we na vorig seizoen een appeltje mee te schillen hebben na die ongelofelijke wedstrijd die we met 5-1 verloren na een 5-0 ruststand. We gaan ervoor”, aldus Van der Pijl.

SV Aarlanderveen – RKDES 1-0 (0-0). 80. Chemlali 1-0.

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Koelewijn, Aronius, Egberts, Oudijk, S. van der Pijl, Overbeek, Grimmelius, Bouwhuis, A. van der Straaten, Kalisse, Nouwens.

Foto’s: Jan van der Lubbe (later vandaag meer foto’s!)