vrijdag, augustus 19, 2022
HomeDerde klasseAVV AlphenAVV Alphen baalt en Voorschoten’97 (zo) straalt

AVV Alphen baalt en Voorschoten’97 (zo) straalt

-

Derde klasse A (zondag) – Voorschoten’97-middenvelder David Rebergen verheugt zich nu al op tweede pinksterdag: ,,Na deze zwaar bevochten 2-3 uitzege bij AVV Alphen moet het in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen DHL dan gebeuren. We kunnen beiden periodekampioen worden, maar SEP heeft nu net als ons 23 punten in deze tweede periode en DHL twee punten minder. En zij moeten de laatste wedstrijd thuis wel tegen kampioen Kethel Spaland. Spannender kan ik het niet maken en laat maandag de vele thuissupporters maar onze twaalfde man langs de lijn worden. Nu begrijp je denk ik hoe blij we waren met deze overwinning vanmiddag, waar we perfect de plannen van onze trainer hebben uitgevoerd.”

,,Natuurlijk stonden we met een negende plek veilig. En wetende dat we uit met 2-1 hadden verloren bij Voorschoten’97 en het ook onze laatste thuiswedstrijd was in het zondagvoetbal, zijn we er echt vol voor gegaan. We wilden vandaag de drie punten behalen om dit seizoen goed te kunnen afsluiten. Jammer dat het net niet is gelukt, maar we hebben het ze wel knap lastig gemaakt. Want zij spelen nog om een periodetitel en moesten dus winnen vanmiddag. En die strafschop aan het einde, de uiteindelijke 2-3, was terecht want ik moest wel aan de noodrem trekken”,  aldus de duidelijk teleurgestelde Alphen-middenvelder Jamel Molle.

Zouden de groengelen het goede na de 1-1 van vorige week tegen kampioen Kethel Spaland kunnen doortrekken? Zette de thuisploeg alles op alles om de laatste zondagwedstrijd te winnen op Sportpark ‘De Bijlen’? Hoe zou Voorschoten’97 hun geblesseerde topscorer Melle Rekvelt gaan vervangen? Zomaar wat vragen waar de wedstrijd Alphen – Voorschoten’97 een antwoord op zou moeten geven. De stand op de ranglijst was even niet belangrijk voor Voorschoten’97-trainer Denis Luhulima en zijn jongens. Het ging nu louter om de stand in de tweede periode. Er moest domweg gewonnen worden.

Rebergen: ,,We begonnen lekker aan de wedstrijd, speelden goed voetbal met veel balbezit. Nou, je kent de voetbalwetten. Als je je eigen kansen niet benut dan gaat het altijd mis in je eigen achterhoede. En dat was nu dus ook bij ons het geval halverwege de eerste helft.” Molle: ,,Het was een prima doelpunt van onze Kevin Bergshoeff die uit een diepe bal na een goede actie de 1-0 binnen schoot. Zou dat de voorbode worden van een mooi eindresultaat op deze laatste zondagse voetbaldag? Maar twee minuten later was het alweer 1-1 door miscommunicatie bij ons achterin.” Het was Rick van der Maas die Voorschoten met een fraai schot op gelijke hoogte bracht.

Het mooie is dat beide trainers, Rob de Lange van Alphen en Luhulima van Voorschoten’97, in de rust praktisch dezelfde boodschap hadden. Ze hadden het beiden over ‘dat er wat te halen viel als er zo ook werd gespeeld na rust’. De Lange zette dat kracht bij door direct al wat wissels binnen de lijnen te brengen waar de Voorschoten’97-trainer pas diep in de tweede helft drie wissels met aanvallende impulsen inbracht.

Molle: ,,We begonnen best goed na de rust en na acht minuten was het weer Bergshoeff die uit een counter scoorde, zijn elfde alweer dit seizoen. Maar we konden toen toch niet echt doorpakken. We verloren meer en meer het gevecht om de tweede bal, Voorschoten’97 zette ook stevig en hoog druk, en het werd meer en meer een zaak van tegenhouden en meer niet.”

Rebergen: ,,De 2-2 van Jesse Vijlbrief was echt een beauty. Hij schoot de bal schitterend in de kruising en dan ook nog met zijn ‘verkeerde been’. Ik denk dat de Alphen-supporters hiervoor ook hadden willen klappen, zo mooi! Er werd door ons alles aan gedaan om de voorsprong te forceren en Alphen kwam er echt niet meer uit. En natuurlijk moesten we blijven uitkijken dat we ons niet lieten verrassen door hun snelle uitbraak want ook Alphen had toch ook iets om voor te strijden. Toen onze invaller Timo van Aken bij zijn doorbraak binnen de zestien onrechtmatig werd gestopt was er de terechte strafschop. Klasse om te zien hoe Bennie Hogewoning dan zijn verantwoordelijkheid neemt en deze binnenschoot, 2-3. Zijn tweede doelpunt dit seizoen, maar na de vorige benutte strafschop nog steeds geen regulier velddoelpunt. Dat hebben we na afloop natuurlijk fijntjes met een knipoog bij hem erin gewreven.”

Molle: ,,Jammer dat invaller Gianni Leonicia kort voor die strafschop zijn doelpunt met een prachtige kopbal door buitenspel afgekeurd zag worden. Want hoe anders zou het dan kunnen lopen met een 3-2 voorsprong en nog een klein kwartiertje te gaan? Natuurlijk zijn we teleurgesteld met deze 2-3 thuisnederlaag tegen Voorschoten’97. Dan moeten we het seizoen komende maandag uit bij Madestein maar waardig afsluiten, ook al hebben we thuis met 0-2 van ze verloren.”

Met deze 3-2 winst komt Voorschoten’97 op een vierde plek met 45 uit 23 (48-28) en bleef Alphen negende met 28 uit 23 (66-66). Maar veel belangrijker is de stand in de tweede periode zeker nu DHL en SEP met 3-3 gelijkspeelden deze middag. Kethel Spaland staat in die tweede periode eerste met 23 punten (+32), maar is al kampioen, Voorschoten’97 staat tweede, ook met 23 punten (+23) en SEP derde, ook met 23 punten (+21) waar DHL vierde staat met 21 punten (+10).

Rebergen: ,,Eerder speelde SEP uit bij de kampioen 1-1 gelijk en ik ga er vanuit dat Kethel zeker haar sportieve plicht gaat vervullen. Dan moeten wij het thuis zelf afmaken tegen DHL. En we hebben nog wat goed te maken met ze want uit verloren we 1-0 in een vreemde wedstrijd, laat ik het maar zo zeggen. Dus kom allemaal maandag naar sportpark Adegeest om als één man, één vrouw, achter ons te staan. Het is leuk om te zien en te beleven hoe het leeft bij de club. En heerlijk om te spelen als er zoveel mensen op af komen. Dit is mijn eerste echte seizoen in het eerste en wat zou het gaaf zijn als we maandag die tweede periodetitel kunnen pakken. Dus kom kijken, liefst gehuld in groengeel!”

AVV Alphen – Voorschoten’97 (zo) 2-2 (1-1). 23. Bergshoeff 1-0, 25. Van der Maas 1-1, 53. Bergshoeff 2-1, 60. Vijlbrief 2-2, 80. Hogewoning 2-3 (strafschop).

Basisopstelling AVV Alphen: De Vries, Kook, Verberg, Bergshoeff, Yassine Yagoubi, Hamilton, Chaouch, El Berniche, Ruiter, Yannick, Molle.

Basisopstelling Voorschoten’97 (zo): Van der Mijn, Van de Wijngaard, Van de Born, Adriaanse, Oerlemans, Rebergen, Vijlbrief, Hogewoning, Van der Maas, Elligens, Sarmastzada.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read