zaterdag, mei 18, 2024
HomeDerde klasseDoCoSEdwin Vurens: ,,Juist antwoord op nederlaag tegen RVC'33"

Edwin Vurens: ,,Juist antwoord op nederlaag tegen RVC’33”

-

Tweede klasse D (zaterdag)- DoCoS heeft in de uitwedstrijd bij Legmeervogels in Uithoorn een fraaie zege geboekt. De nul werd gehouden en DoCoS wist zelf drie keer te scoren: 0-3.

In Uithoorn ging DoCoS op bezoek bij Legmeervogels dat vorig jaar degradeerde uit de eerste klasse zondag en dat de ambities heeft om dit seizoen in de top van de tweede klasse D mee te draaien. Legmeervogels onderstreepte dat in de competitieopening met een duidelijke 0-3 zege bij het gepromoveerde TAVV in Ter Aar. DoCoS op zijn beurt was de competitie teleurstellend begonnen met een 0-1 nederlaag tegen RVC’33. Een nieuwe nederlaag zou dus betekenen dat DoCoS in de onderste helft van de ranglijst zou komen, en dat is een zone die dit seizoen in het teken staat van lijfsbehoud omdat de nummers 12 tot en met 14 direct degraderen en de nummers 9 tot en met 11 in de nacompetitie om behoud terechtkomen.

Prachtig doelpunt

In de eerste helft wist DoCoS de thuisclub in bedwang te houden. Legmeervogels liet bij vlagen zien een goede ploeg te hebben en kreeg in het tweede deel van het eerste bedrijf ook een forse kans op de score te openen, maar wist deze niet te verzilveren. Na rust brak DoCoS de wedstrijd met een prachtig doelpunt open. Ter hoogte van de middenlijn mocht Milan Flippo (foto) een vrije trap nemen. Hij zag dat de Uithoornse doelman te ver voor zijn doel stond en schoot de bal in een keer tegen het net: 0-1.

Vlot spel

DoCoS kreeg logischerwijs te maken met stevige druk van Legmeervogels dat op zoek ging naar de gelijkmaker maar de Leidse defensie met doelman Mitchel van Abswoude en het centrale duo Iljas Amine en Michael van Voorthuizen stond zijn mannetje. DoCoS kreeg aanvallend meer ruimte en met enkele wissels kwam er meer snelheid in het aanvalsspel. Martijn Guijt, op assist van Sipan Khalid, kon de voorsprong daardoor verdubbelen. En Sipan Khalid, op aangeven van Thaibu Daramy, gooide de wedstrijd definitief in het slot: 0-3.

Top-5

DoCoS staat door de eerste competitiezege op de vijfde plaats. Koploper is, op basis van doelsaldo, ESTO uit Bodegraven dat evenals DONK en RVC ’33, de volle winst uit twee duels wist te halen. Vierde is promovendus Alphia dat een punt meer heeft dan DoCoS.

Hoe de krachtsverhoudingen er uit zien, kan de komende weken blijken want DoCoS treft in oktober DONK en Alphia en gaat zaterdag op bezoek bij nummer zes Foreholte in Voorhout. Foreholte maakte een hele goede indruk in de bekercompetitie, startte prima tegen Kagia maar verloor zaterdag verrassend bij RVC ’33 en zal die tegenvaller voor eigen publiek willen uitwissen. Aanvang van het duel in Voorhout zaterdag 8 oktober is om 16 (!) uur.

Bron: DoCoS

Edwin Vurens was blij en opgelucht na het treffen in Uithoorn. ,,Vooral omdat we een antwoord hebben gegeven op het spel en de nederlaag van vorige week. Toen was ik not amused en nu kan ik niet anders dan tevreden zijn. Vooral in het eerste deel van de eerste helft vond ik DoCoS heel goed voor de dag komen. Daarna werden we misschien een tikkeltje overmoedig en dat is link tegen een ploeg als Legmeervogels. We gaven ook onnodige vrije trappen weg in de gevarenzone en dat is vragen om ellende. Gelukkig deed Mitchel het prima tussen de palen. Ik moet zeggen dat het achterin ook goed stond.”

Na de brilstand bij rust nam DoCoS het initiatief weer meer in handen. ,,We hebben amper nog iets weggegeven en dat is knap in zo’n pot. Natuurlijk heb ik genoten van onze doelpunten. Wat een goal ook zeg van Milan. Hij verving Rowin Peet op de linksbackpositie en deed dat met verve. Het is een rechtspoot, maar hij heeft het prima naar zijn zin aan de linkerkant. Niet alleen was het een geweldige goal, maar hij speelde ook prima. Het is prettig om met een overwegend fitte groep te mogen werken. De concurrentie is groot en zo houden ze elkaar wakker en gretig.”

Vurens roemde ook de tegenstander. ,,Ze winnen niet voor niets met grote cijfers bij TAVV. Legmeervogels heeft een positieve spelopvatting en er lopen dynamische spelers rond. Dan is het extra knap om zo’n uitslag neer te zetten. De komende weken gaan al duidelijker maken hoe het zit met de onderlinge krachtsverhouding. We hebben er vertrouwen in en dat tank je door zo voor de dag te komen. Het zal vast een onvervalst Leids feestje worden met die gasten. Heerlijk toch na begonnen te zijn met een zeperd.”

Legmeervogels – DoCoS 0-3 (0-1). 58. 0-1. Flippo, 78. 0-2. Guijt, 89. 0-3. Khalid.

Opstelling: Van Abswoude, Klein, Van Voorthuizen, Amine, Milan Flippo (73. F. de Ridder), Victory, Groen, Gashi (81. Gassama), Khalid, Van Empel (73. Daramy), Guijt (81. Hoogbruin).

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read