vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseDodelijk efficiënt VVVSB vloert Lugdunum in beginfase

Dodelijk efficiënt VVVSB vloert Lugdunum in beginfase

-

Derde klasse (zaterdag)- Zaterdagmiddag was VVVSB op het zonovergoten sportpark De Boekhorst de gastheer van het in een vrije val beland Lugdunum. De Leidenaren verloren kansloos met 3-0, hetgeen de zevende nederlaag op rij betekende. De Leidenaren bevinden zich daardoor nog nadrukkelijker in de gevarenzone. Het venijn zat hem niet in de staart, maar vooral in de openingsfase van het duel. Vier kansen van de Sint Bavo club leverde drie doelpunten in het eerste half uur.

Na een kwartier waarin de twee kansen van de thuisploeg al bekroond en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. Toch startte de groen-witte Kikkerpolderploeg goed in de openingsfase. Al in de eerste minuut ontstond een mogelijkheid voor Renan Bernal en snel daarna kwam Koos de Haas wat kracht te kort (zeven kilo lichter door corona) om doeltreffend af te ronden.

Na de openingstreffer van Stefan Immerzeel, die ongedekt mocht binnenkoppen, miste Yassine Bensalah namens de bezoekers een kans op de gelijkmaker. Het schot van Max van den Boog, die vrij ongehinderd richting doelman Kevin Wassenaar (weer van stal gehaald) mocht oprukken betekende de 0-2. De bezoekers speelde weliswaar bij vlagen niet onaardig maar konden het de paarshemden niet echt lastig maken. De genadeklap voor de Leidse ploeg kwam alweer vanuit een hoekschop waar de geheel vrijstaande Joost Bierhuizen de 3-0 binnen schoot.

Ook na rust waren de gevaarlijkste momenten van de gastheren. Zo werd een hoekschop rakelings naast gekopt en de daarop volgende werd op de paal gemikt. De gastheren geloofde het wel en namen vervolgens gas terug, terwijl de ploeg van Nino Poulina en Marco Harleman wel wilde maar niet kon. De moegestreden en later vervangen De Haas bleef nog wel lastig voor de verdedigers. De thuisploeg liet het erbij en won zo voor de vijfde keer op rij.

Zowel speler Bilal Karasahin als trainer Poulina vonden dat de ploeg goed begon aan de wedstrijd, maar te vaak snelle en onnodige doelpunten tegen krijgen. Vooral het verdedigen bij dode spelmomenten baart de trainer zorgen. ,,We kwamen na de twee snelle treffers niet meer aan voetballen toe. We hebben teveel personele problemen en onvoldoende kwaliteit om dat op te vangen. Gelukkkig wordt de groep snel weer groter en dan moeten we het tij gaan keren.”

Harleman met het slotakkoord: ,,Naar mijn idee ging het wel beter dan in de voorgaande weken, maar die snelle achterstand nekte ons. We gaven het te makkelijk weg. Het is ook logisch dat Kevin wedstrijdritme miste. Hij heeft al lang niet gekeept. Iedereen doet zijn best, maar op dit moment komen we nog tekort. Nino en ik weten echter ook wat we kunnen als we alle poppetjes hebben.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Dijkhuizen, Muanda, Beij, Bensalah, Karasahin, Bernal, Person, Hiwat, Bergwijn, De Haas.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read