HomeZaterdagDerde klasseDoortastend TAVV pakt weer de nul en vijf doelpunten tegen Be Fair

Doortastend TAVV pakt weer de nul en vijf doelpunten tegen Be Fair

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Twee keer gescoord en vorige week één keer en Eric van der Hout tikt er weer twee binnen na vorige week drie, lekker bezig zo! Dat leidde nu tot een 4-0 ruststand. Het lijkt raar, maar juist de dertiende plek van het jeugdige Be Fair zou de ons bekende valkuil kunnen zijn in deze pot. Daar heeft trainer Dennis Tijssen op de training voortdurend op gehamerd en dat heeft echt goed geholpen. Het werd zo een 5-0 eindstand met een mindere tweede helft van onze kant. Maar we lieten ze nu niet terug in de wedstrijd komen en dat is in het verleden wel eens anders geweest. Toen mondde een voorsprong bij rust met 2-0 of 3-0 toch nog uit in een gelijkspel”, aldus de enthousiast verhalende TAVV-middenvelder Jeffrey Pieterse.

Kon de lijn na de prachtige 0-5 zege bij VVSB worden doorgezet? Op sportpark Aardam-West nam de thuisploeg de zesde plek in met 16 uit 10 en de tegenstander uit Waddinxveen was dertiende met 6 uit 10. Al na vier minuten scoorde Van der Hout, de man in vorm, de 1-0 op aangeven van Robin van Koert. Pieterse, de ‘Platini van Ter Aar’ schoot op fraaie wijze een vrije trap binnen en scoorde even later in de korte hoek op aangeven van Nick Straver. Pieterse: ,,Ik schat die vrije trap in vanaf ongeveer 25 meter en wel lekker, zeker omdat ik altijd alle dode spelmomenten verzorg. En helemaal lekker dat Youri Looyestijn op aangeven van Van der Hout de 4-0 scoorde. Het klinkt misschien gek dat er in de rust geen jubelstemming was in onze kleedkamer. Maar de boodschap van de trainer bleef heel simpel en helder om Be Fair niet terug in de wedstrijd te laten komen.”

Maar de uitploeg zette die tweede helft direct nog hoger druk, waar TAVV duidelijk moeite mee had. Het werd zo een matige tweede helft voor TAVV. Het enige hoogtepunt was de 5-0 door Van der Hout, zijn zesde alweer dit seizoen, op aangeven van Yassine El Mariami. Zo bleef Be Fair met deze eindstand een verdere afstraffing bespaard. Hiermee klommen de blauw-witten wel naar plek vier met 19 uit 11 (32-18) waar Be Fair dertiende bleef met 6 uit 11 (13-28). Komende zaterdag wacht TAVV hekkensluiter FC VVC, veertiende met 1 uit 11 (3-33) na de 3-0 nederlaag uit bij Nieuwkoop.

De laatste is een vereniging die Nieuwkoper Pieterse niet vreemd is, want hij speelde er zijn eerste twintig voetbaljaren gevolgd door nu drie seizoenen TAVV. En donderdagavond maakte hij zijn vertrek na dit seizoen naar NSV’46 (Noordense Sport Vereniging) bekend. Pieterse: ,,Ik zat er vorig jaar al over te dubben, maar dat was in die coronatijd eigenlijk geen goed gekozen moment. En nu ik bijna 28 jaar ben, is er het juiste moment om met mijn vrienden uit Noorden daar in het eerste te gaan ballen. Ze spelen nu in de vierde klasse B, staan geloof ik vijfde, maar het is gaaf om met mijn vrienden waar ik menig uur al mee vul op vrijdag- en zaterdagavond maar dan buiten de lijnen zo nog een paar jaar te kunnen spelen. Het voelt ook als thuiskomen, hoewel ik hier ook mooie voetbaljaren heb beleefd. En over een mogelijke benefietwedstrijd, dan weet jij meer dan ik want ik heb er nog niks over gehoord.”

TAVV – Be Fair 5-0 ((4-0). 4. Van der Hout 1-0, 12. Pieterse 2-0, 25. Pieterse 3-0, 38. Looyestein 4-0 en Van der Hout 5-0.

Basisopstelling TAVV: Pater, Modderaar, Otto, Konings, Van der Voorn, Pieterse, Straver, Looyestijn, El Mariami, Van Koert en Van der Hout.