zaterdag, mei 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest boekt over rug Stompwijk'92 tweede overwinning

FC Oegstgeest boekt over rug Stompwijk’92 tweede overwinning

-

Derde klasse A (zaterdag) – FC Oegstgeest won zaterdag met 2-3 van Stompwijk’92. Doelman Gijs Jansen is tevreden met de drie punten, maar realiseert zich ook dat het geluk niet aan de zijde van Stompwijk’92 stond. De tegenstander had namelijk te kampen met meerdere blessures. Zo moest trainer Erik van Manen drie keer noodgedwongen een andere doelman opstellen Desondanks spreekt Jansen van een terechte overwinning.

,,We begonnen best goed aan de wedstrijd, maar we kregen na tien minuten te maken met een raar moment. De keeper van Stompwijk raakte geblesseerd, waardoor we een beetje uit ons ritme raakten. Zij maakten daar gebruik van in de omschakeling. We stonden verdedigend even niet goed en daar kwam dan de 1-0 uit. Daarna raakte Stompwijk nogmaals een speler kwijt en daarna hebben ze niet heel veel kansen meer gehad. Wij scoorden via Bob den Hollander de gelijkmaker, maar slaagden er niet in om de voorsprong te pakken voor rust. Dan had je net iets lekkerder de kleedkamer in gegaan.”

Vervolgend: ,,In de tweede helft konden we ons goede spel doorzetten en we maakten dan ook de 1-2 en vervolgens ook de 1-3. Dan denk je dat de druk er vanaf is, maar ze scoorden al vrij snel de aansluitingstreffer. De laatste vijf minuten hebben we dus echt moeten vechten voor de overwinning, maar ik denk dat het wel even goed was voor ons, dat iedereen even voor elkaar moest knokken. Uiteindelijk trekken we hem over de streep en dan hebben we een prima en verdiende overwinning te pakken. Ik denk dat we niet heel goed voetbalden, maar dat maakt verder even niet uit. De drie punten waren voor ons even het belangrijkst. Stompwijk was best wel goed, zeker op de counter. Ze hadden gisteren gewoon pech met die blessures. Het was voor hun een beetje ongelukkig.”

Afsluitend: ,,Over het algemeen zijn we prima aan de competitie begonnen, al had ik liever drie punten meer gehad. De wedstrijd tegen DWO (1-0) verloren we wat ongelukkig, maar we hebben nog een wedstrijd tegoed. Als we die winnen (AVV Alphen thuis) stijgen we weer een aantal plekken op de ranglijst.”

Stompwijk’92- FC Oegstgeest 2-3. Beuvink 1-0, Den Hollander 1-1, Den Hollander 1-2, Van Moorsel 1-3, Ammerlaan 2-3.