zaterdag, mei 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest recht de rug en pakt punt tegen AVV Alphen (3-3)

FC Oegstgeest recht de rug en pakt punt tegen AVV Alphen (3-3)

-

Derde klasse A (zaterdag) – Het scorebord op Sportpark De Voscuyl gaf in minuut 84 van de wedstrijd FC Oegstgeest – Alphen een 1-3 stand aan en niets wees erop dat de formatie van Thijmen Kruider deze score een voor hen positieve wending zou gaan geven. De gastheren zagen hun aanvalspogingen keer op keer stranden en de Alphense bank maakte zich al voorzichtig op om de eerste punten van het seizoen te begroeten. Een knotsgekke slotfase gooide echter toch nog roet in het Alphense eten.

Na de aansluitingstreffer van Bob den Hollander, vijf minuten voor tijd, mocht dezelfde speler in de 90e minuut aanleggen vanaf elf meter en ook nu bleef Den Hollander koelbloedig. Diep in blessuretijd leek Den Hollander ook nog voor de winnende treffer te gaan zorgen, maar de spits in vorm zag zijn doelpoging nog net door een Alphense verdediger worden gekeerd (3-3).

De bezoekers, bij wie vorige week trainer Rob de Lange en assistent–trainer Marco Parinussa vanwege een moeizame relatie met de spelersgroep opstapten, hadden uit de eerste drie competitiewedstrijden nul punten verzameld en lieten in Oegstgeest van meet af aan zien dat ze niet van plan waren om opnieuw met lege handen van het veld te stappen. De verdediging van de FC kreeg van de bezoekers niet de kans om rustig op te bouwen en met agressief vooruit verdedigen werd het de ploeg van Kruider flink lastig gemaakt.

Desondanks was het FC Oegstgeest dat op voorsprong kwam. De net ingevallen Sam Roelen, hij kwam na tien minuten spelen in het veld voor de geblesseerd geraakte Abel Bormans, leverde een gave voorzet  af op het hoofd van Bob den Hollander, die de bal tegen het Alphense doelnet kopte (1-1). Al een minuut later stond het echter alweer gelijk. Alphen-middenvelder Yassine Yagoubi werd in het zestienmeter gebied getorpedeerd, waarna Fabian Verberg vanaf de penaltystip voor de 1-1 zorgde.\

Luttele minuten later leek Nordin Bardan geklungel in de Oegstgeester defensie te gaan afstraffen, maar FC Oegstgeest-keeper Gijs Jansen behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Nadat vlak voor rust een kopbal van Joey Driessen namens de gastheren op de lat eindigde, had kort daarna ook Yagoubi pech met zijn doelpoging (zijn schitterende afstandsschot van 30 meter eindigde op de kruising), waardoor de ploegen met een 1-1 stand aan de thee gingen.

Na rust leken de bezoekers door  twee doelpunten van Fabian Verberg met de winst naar huis te gaan vertrekken, maar Den Hollander verstierde het Alphense feestje (3-3).

FC Oegstgeest-trainer Kruider keek met gemengde gevoelens terug op het treffen. Kruider: ,,De elf spelers van ons die op het veld stonden kunnen heel goed voetballen, maar dat kwam er vandaag niet uit. Alphen heeft voorin twee fysiek sterke jongens lopen (de broers Fabian en Justin Verberg, SN), waar we het lastig mee hadden Aan de ene kant ben je blij dat je toch nog een punt pakt, maar het zure gevoel dat we dit soort potjes moeten winnen overheerst. We moeten er misschien nog even aan wennen dat we nu een selectie hebben die meer kwaliteit in zich heeft dan een paar seizoenen geleden, maar dat brengt ook verplichtingen met zich mee. We moeten meer op zoek gaan naar ons plafond. Met de doelstelling ‘handhaven in de derde klasse’ mogen we nu niet meer tevreden zijn, dan zouden we de lat voor deze spelersgroep wel erg laag leggen’’, aldus Kruider tot besluit.

FC Oegstgeest – AVV Alphen 3-3 (1-1) 10. Den Hollander 1-0, 11. F. Verberg 1-1, 54. F. Verberg  1-2, 59. F. Verberg 1-3, 85. Den Hollander 2-3, 90. Den Hollander 3-3.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, K. Driessen, Dijkstra, Winkelman,Bakker, Nieuwenburg, Bormans, J, Driessen, Den Hollander, Elkerbout, Gianfiglio.