vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest veegt vloer aan met SV Aarlanderveen

FC Oegstgeest veegt vloer aan met SV Aarlanderveen

-

Derde klasse A- Het midweekse duel tussen FC Oegstgeest en Aarlanderveen is in een 5-1 score geëindigd voor de thuisploeg. Een uitslag die gezien de stand op de ranglijst nogal als verrassend bestempeld mag worden. Ook de belangstellenden keken er van op. Een trouwe aanhanger van de thuisploeg: ,,Nou wat een verwennerij, dat heb ik dit seizoen nog niet gezien.” Een verliezend fan, er waren er best veel die de hoofdmacht waren gevolgd naar Oegstgeest, over de nederlaag: ,,Die zag ik niet aankomen. Wat een pak slaag. Maar goed, TAVV zaterdag is wel belangrijker dan vanavond.”

Verrassend was de uitkomst ook gezien andere statistieken. FC Oegstgeest verloor vijf van de laatste zes wedstrijden en zakte weg uit de subtop. In de zes ontmoetingen die Aarlanderveen op een andere complex speelde, werden achttien punten opgehaald. Nu is voetbal niet altijd voorspelbaar gelukkig, maar de vraag is wel wat de reden kon zijn van de oorwassing van de ploeg van Sander van Dijk.

Zijn ploeg startte niet verkeerd en deelde de eerste speldenprikken uit en leek ook gretig om voor de zevende keer met winst huiswaarts te keren. Al snel bleek echter dat de formatie van Thymen Kruider ook snode plannen had om een nieuwe nederlaag te voorkomen. Opvallend was dat beide ploegen een andere doelman tussen de palen hadden staan. Davey Braggaar nam de plaats in van Gijs Jansen en Martijn Zeilstra verving de vakantie vierende Jari van Veen.

Grote kansen bleven in het eerste half uur uit, maar na kortsluiting in de defensie van de Veners mocht Joshua Overvliet, sterk en gedreven spelend, aanleggen voor een kansrijke vrije trap. Zijn inzet werd van richting veranderd en Zeilstra was daardoor kansloos. Een minuut of tien later werd het probleem voor de gasten groter. Sam Roelen zette goed door in de zestien en de bal kwam voor de voeten van Willem Oosterhout, normaliter spelend in de JO19, en de middenvelder aarzelde niet: 2-0.

Daarmee was de wedstrijd uiteraard nog niet gespeeld. Aarlanderveen wil in de kopgroep blijven achter de eenzame leider Oudewater en een nederlaag zou wat dat betreft beroerd uitkomen. Nog geen minuut na de hervatting vormde Jorn Poelwijk het eindstation van een ingepompte vrije trap in een overvol strafschopgebied.

In een korte fase moest de FC even in de achteruit en alert zijn om niet snel de voorsprong als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. De zorg verdween al snel na een succesvol moment uit wederom een spelhervatting. Sam Roelen werd nu de gevierde man. Van Dijk: ,,Volgens mij het kantelmoment bij ons. We waren wat ongelukkig op achterstand gekomen, hoewel we in de eerste helft erg slordig waren en veel duels verloren. Na de 2-1 kwam het geloof terug, zo dacht ik, maar kort daarna scoorden zij weer. Vanaf dat moment speelden wij een kansloze wedstrijd. Dit is zeker een tik en een forse nederlaag. Ik ben blij dat de volgende tegenstander TAVV is. Veel meer motivatie is dan niet nodig om weer op te staan.”

Roelen was de maker van de 4-1 na een voortreffelijke aanval over rechts. Daan van Moorsel bleef sterk aan de bal, gaf het speeltuig mee aan Ruben Tijl en zijn directe voorzet werd keurig afgerond. Tijl zelf scoorde later nog fraai vanuit de tweede lijn en zo kreeg de zege van de brigade van Kruider nog meer glans. De winnende trainer: ,,Na onze mindere reeks moest het anders. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten onze speelwijze aan te passen. Dat is meer dan gelukt en er viel op deze uitslag niets af te dingen. We misten diverse spelers die normaliter in de basis staan, maar zij zijn uitstekend vervangen. Hulde ook zeker voor de twee jonkies (Oosterhout en Tijl). Ik denk dat we een nieuwe fase zijn ingegaan waarin elke ploeg het weer lastig gaat krijgen tegen ons.”

FC Oegstgeest gaat nu op jacht naar de tweede zege op rij en daarvan moet staartploeg FC VVC het slachtoffer worden. Bij winst kan de uit spelende ploeg weer meedingen naar een positie in de top vijf. In Aarlanderveen zullen de messen geslepen worden voor komende zaterdag. TAVV komt op bezoek en dat lijkt de ideale tegenstander voor revanche. De ploeg van Van Dijk zal zich dan wel veel beter moeten manifesteren als op dinsdagavond. Er werd veel gemopperd onderling en de verwijten waren niet mals. Geen enkele speler had gisteravond echter recht om de komende dagen de spiegel te negeren.

FC Oegstgeest- Aarlanderveen 5-1 (2-0). 31. Overvliet 1-0, 40. Oosterhout 2-0, 46. Poelwijk 2-1, 51. Roelen 3-1, 59. Roelen 4-1, 70. Tijl 5-1. Scheidsrechter: Roozeboom.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Braggaar, Tas, Dijkstra, Driessen, Bakker, Overvliet, Oosterhout, Gianfiglio, Roelen, Van Moorsel, Tijl.

Basisopstelling Aarlanderveen: Zeilstra, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Aronius, Van der Straaten, Nouwens, Karmiris, Bouwhuis, Grimmelius, Poelwijk.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read