zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseHenk Brandt: ,,Lugdunum blijft derdeklasser”

Henk Brandt: ,,Lugdunum blijft derdeklasser”

-

Lugdunum heeft betere tijden gekend. In de twee afgebroken seizoenen ging het onder meer best redelijk en wilden de groenwitten eerder naar boven dan beneden kijken. In het huidige seizoen lijkt een vrije val ingezet te zijn. Alle duels in 2022 gingen verloren en in de laatste drie ontmoetingen moest er liefst achttien keer worden afgetrapt na weer een tegendoelpunt. Het is zeker niet zo dat Marco Harleman en Nino Poulina als trainers te maken met een team vol prutsers, maar de personele problemen zijn een bron van grote zorg. Tegen TAVV afgelopen zaterdag werden twaalf spelers gemist die aanvankelijk op de spelerslijst stonden voor dit lopende seizoen. De Ter Aarders wonnen met 5-0, maar de zege had zomaar de dubbele cijfers kunnen bereiken. Doelman Jeffrey Loozen voorkwam nog meer ellende voor de geplaagde Leidenaars.

De ervaren verdediger Henk Brandt baalt stevig van de situatie. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt. We hebben nog geen enkele keer in de zelfde samenstelling gespeeld, elke week regent het afmeldingen of blijven spelers weg. De aangevreten competities door het virus hebben ons ook geen goed gedaan. Ondertussen is de Onder 23 ook uit competitie en tussendoor zijn er spelers gestopt of elders gaan voetballen. Het is dus niet zo verwonderlijk dat we in zwaar weer zitten. Dat is doodzonde en moeilijk te verkroppen omdat ik weet dat de vlag er anders zou bij hangen wanneer we compleet zouden zijn geweest.”

Ook de komende weken blijft de situatie penibel aan de groene kant van de Kikkerpolder. ,,Er zijn wel jongens terug van vakantie en weer inzetbaar waaronder Jayden Bergwijn. Hij is onze spelbepaler. Daarnaast misten we in Ter Aar Koos de Haas. Hij is de man van de doelpunten, maar moest al te lang doorspelen met een blessure. Als hij er weer bij komt, scheelt dat ook veel voor ons. Het heeft ook geen zin om elkaar verwijten te maken, want in een scenario als bij ons nu het geval is komt elk team in de problemen. Ik ben er echter van overtuigd dat het goed gaat komen. Lugdunum mag niet terugvallen naar de vierde klasse. Wanneer je daarin terechtkomt, is het ook heel lastig om weer te promoveren. We hebben echter nog zat wedstrijden om het tij te doen laten keren, maar daarvoor zullen we wel punten moeten gaan pakken. Komende zaterdag komt Nieuwkoop naar ons toe. Daar verloren we onnodig en onterecht en we hebben wat recht te zetten.”

De in Leiden als zelfstandige opkoper van oud ijzer werkzame Brandt heeft wel moeite met de mentaliteit van spelers. ,,Toen ik bij het eerste kwam als broekie had ik respect voor de oudere spelers. Je moest je plaats kennen anders schopten ze je over het hek. Ze hoeven nu echt geen u tegen mij te zeggen, maar het is wel anders geworden. Na een nederlaag lijkt het een aantal jongens niets te doen en dat raakt mij wel. Ook het gegeven dat je niet blindelings op elkaar kunt rekenen snap ik niet. Sommige spelers komen zich net aansluiten bij 1, spelen even niet en geven er dan meteen de brui aan. Ongelooflijk wat mij betreft. Wacht gewoon op je kansen, die komen echt wel met blessures en schorsingen. Toch blijf ik het zoveel mogelijk positief benaderen. Lugdunum blijft derdeklasser en ik speel hier gewoon nog wat jaartjes. Het is en blijft mijn mooie cluppie.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read