HomeZaterdagDerde klasseLugdunum boekt zwaarbevochten, maar verdiende overwinning op SCW

Lugdunum boekt zwaarbevochten, maar verdiende overwinning op SCW

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum is het seizoen goed begonnen met een 1-3 overwinning op SCW. In de bekerwedstrijden werden wisselende resultaten geboekt, maar in de competitie kan de eerste driepunter van het seizoen alvast worden bijgeschreven. Jayden Bergwijn was erg waardevol voor zijn team en scoorde twee doelpunten in Rijsenhout. De aanvaller sprak met leidenamateurvoetbal.nl en had het over een zware middag met een terechte overwinning.

,,We begonnen goed aan de wedstrijd en in de eerste tien minuten hadden we al een paar kansen gecreëerd. Bij 0-0 is er nog een doelpunt van ons afgekeurd en vlak daarna gebeurde hetzelfde bij de tegenstander.” Na deze afgekeurde doelpunten lukte het Lugdunum om alsnog de voorsprong te pakken, via Bergwijn. ,,Ik ontving de bal van Brian Thong binnen het strafschopgebied en schoot toen de 0-1 binnen, dus dat was eigenlijk wel een heerlijke start.”

,,Aan het einde van de eerste helft nam SCW de wedstrijd over, maar we speelden de wedstrijd goed uit tot aan de rust.” Lugdunum stond halverwege de wedstrijd dus op voorsprong, maar begon volgens Bergwijn niet goed aan de tweede helft. ,,We begonnen slecht. SCW was feller, waardoor ze uiteindelijk ook de 1-1 maakten. We liepen dus een beetje achter de feiten aan. Gelukkig schoot ik snel na de gelijkmaker de 1-2 binnen, waardoor het vertrouwen bij ons terugkeerde.”

Vervolgend: ,,SCW had in het laatste deel van de wedstrijd meer balbezit, maar we hielden goed stand.” Lugdunum scoorde vlak voor tijd de verlossende 1-3 (Koos de Haas) en trok daarmee een verdiende overwinning over de streep. ,,Ik vond ons uiteindelijk wel beter en gevaarlijker dan de tegenstander. Ondanks het balbezit, kwamen ze niet dicht bij het doel. Onze verdedigers werkten de meeste ballen weg, dus ik vind 1-3 over het algemeen wel een terechte uitslag. Ik was wel helemaal kapot na de wedstrijd, mede omdat we op echt gras speelden in plaats van op kunstgras.”

In vergelijking met de bekerwedstrijden heeft Lugdunum wel goede stappen gemaakt, volgens Bergwijn. ,,De bekerwedstrijden waren moeizamer, vooral conditioneel. Je ziet ook dat het team ondertussen meer aan elkaar gewend is geraakt, dus dat is positief.” De aanvaller is het seizoen persoonlijk goed begonnen met twee doelpunten en verwacht dat Lugdunum dit seizoen bovenin mee kan draaien. ,,Ik denk dat we de top vijf wel kunnen halen, dat is geen gekke uitspraak.”