HomeZaterdagDerde klasseLugdunum vergeet zichzelf te belonen en verliest onnodig (plus fotoreportage)

Lugdunum vergeet zichzelf te belonen en verliest onnodig (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Zeker vijf 100 procent kansen had Lugdunum in de eerste helft. De Leidse ploeg vond het net niet, terwijl CVC Reeuwijk de eerste mogelijkheid na nog geen drie minuten al benutte. De vroege goal bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd, hetgeen met name Lugdunum aan te rekenen viel. Ondanks een overvloed aan kansen hoefde de Reeuwijkse doelman geen enkele keer te vissen.

In de strijd om de nacompetitie te ontlopen is elk punt belangrijk. Vorige week won de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Gouda, waardoor Lugdunum weer even boven de streep stond. Vandaag won Gouda echter bij Be Fair. Van 2-0 werd het 2-3. Lugdunum had dus een overwinning nodig om plek elf te behouden. Dat Lugdunum vol voor de punten ging was al snel duidelijk: de ‘kikkers’ waren fel en zochten continu de aanval.

Dit resulteerde al meteen in de eerste kans. Jayden Bergwijn speelde zich knap vrij, maar zijn poging werd gered. Ook de rebound van Koos de Haas werd knap uit de hoek getikt door de doelman. De start beloofde veel goeds voor Lugdunum, ware het niet dat de bal er aan de andere kant wel in vloog. Slordig balverlies op de eigen helft resulteerde in een één-op-één situatie voor Reeuwijk-aanvoerder Aksel Koopman. De spits maakte geen fout en verschalkte Jeffrey Loozen: 0-1.

Lugdunum had daarna genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Zowel Bergwijn als Gary Person beproefden hun geluk. Eerstgenoemde werd nog gehaakt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag hier geen penalty in. Ook De Haas zocht het doel, de aanvoerder zag zijn poging echter op de paal uiteenspatten. De groenwitten hadden de overhand, maar konden dit niet omzetten in doelpunten.

Kort na rust was er een tegenslag voor Lugdunum. Centrale verdediger Henk Brandt moest het veld geblesseerd verlaten. De organisatie in de achterhoede leed onder de afwezigheid van de belangrijke pion en CVC Reeuwijk probeerde hier gebruik van te maken. Een vrije trap belandde op de lat, terwijl Loozen even later knap redding bracht op een verdekt schot.

Ondertussen kregen steeds meer spelers van de thuisploeg last van pijntjes, hetgeen Lugdunum eigenlijk het hele seizoen al parten speelt. De energie vloeide langzamerhand wat weg, waardoor CVC Reeuwijk er af en toe gevaarlijk uit kon komen. De uitploeg speelde het echter vaak niet goed uit. De minimale achterstand bleef daarom intact, alsmede het Leidse vertrouwen in een goede afloop.

In de slotfase werd de sterk spelende Tom Dijkhuizen geposteerd als stormram in de spits. Hij zorgde voor gevaar in de lucht, maar de grootste twee kansen kwamen via de voet van De Haas. Tweemaal kort na elkaar zag de spits zijn poging net voorlangs gaan. Een 0-1 verlies is geen schande tegen een ploeg die strijdt voor promotie, maar er had zeker meer in gezeten voor de Kikkerpolder-bewoners.

Complimenten waren op zijn plaats voor het spel van Lugdunum, met name in de eerste helft. Aan lof heb je echter weinig in de strijd om lijfsbehoud. Desondanks is het spel van de laatste weken goed en raakt de selectie steeds completer, waardoor er genoeg perspectief is voor de Leidenaren. Gouda staat namelijk slechts één punt voor en treft nog vier ploegen uit de top zes. Het seizoen van Lugdunum kent nog vijf finales, waarvan de uitwedstrijd bij FC Oegstgeest komende dinsdag de eerste is.

Lugdunum – CVC Reeuwijk 0-1 (0-1). 3. Koopman 0-1.

Lugdunum: Loozen, Dijkhuizen, Brandt (49. Drame), Beij, Muanda, Thong, Atif, Bernal (70. Bensalah), Person, De Haas, Bergwijn.