zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSlap begin, stormachtige wind en stevige overwinning voor Aarlanderveen

Slap begin, stormachtige wind en stevige overwinning voor Aarlanderveen

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,We begonnen slap het eerste kwartier, het was de thuisploeg VVC die meer druk zette. Mogelijk een gevalletje onderschatting van onze kant omdat zij laatste stonden. Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat ik er al met een kwartier met een hamstringblessure af moest. En vanaf de zijlijn kon ik de 0-3 bewonderen”, aldus Valentijn Oudijk de centrale verdediger van Aarlanderveen. Aanvoerder Thom Nouwens deed ook een duit in het zakje: ,,En heerlijk, zeker voor onze doelman Jari van Veen, om een keer de nul te kunnen houden. Want hij heeft ook vandaag weer de nodige ballen tegengehouden en dat mag zeker een keer benoemd worden.”

Waar Aarlanderveen vooraf derde stond met 18 uit 9 en de thuisploeg uit Nieuw Vennep op de laatste plek terug te vinden was met 1 uit 9 en een doelsaldo van 3 voor en 27 tegen. Maar Aarlanderveen wist zich rap onder de druk van VVC uit te spelen en kreeg zo ook meer kansen. Toen de doelman van de thuisploeg ook nog verkeerd uitschoot was het via Nouwens en Moussa Kalisse dan Alessio van der Straaten die de 0-1 binnenschoot. Oudijk: ,,VVC probeerde de gelijkmaker te forceren maar we gingen met deze voorsprong rusten. Trainer Sander van Dijk was in de kleedkamer heel duidelijk door ons te wijzen op het belang van een snelle 0-2 in de tweede helft.”

Dat duurde nog even, maar halverwege de tweede helft kwam deze tot stand. Nouwens: ,,Het was vanuit de counter vanaf de rand van onze zestien dat we in drie passes bij hun doel waren en weer was het weer Van Straaten die doel trof. We konden daardoor ook makkelijker gaan voetballen en uit mijn voorzet schoot Kalisse uiteindelijk de 0-3 eindstand binnen.”

Trainer Van Dijk was na afloop dan ook tevreden met het resultaat. Zijn ploeg klom nu (terug) naar plek twee met 21 uit 10 (24-14) en drukten met deze dik verdiende uitzege VVC nog vaster op de laatste plek. Nouwens: ,,Natuurlijk blijven er altijd verbeterpuntjes zoals een eerste balaanname die beter kan. Maar deze tegenstander was voetballend niet echt denderend, ze deden wat mogelijk was en dat was te weinig om het ons echt moeilijk te kunnen maken.”

Hoe gaat het nu verder met de geblesseerd uitgevallen centrale verdediger Oudijk? ,,Gouda thuis komende zaterdag komt voor mij echt te vroeg. Vorige week was ik immers ook al met deze blessure uitgevallen, toen in de 72e minuut. Maar met de dinsdagtraining overslaande en donderdag met de groep meetrainende is het toch weer misgegaan deze zaterdag. Dus nu maar de rust nemen en werken aan het herstel met de hulp van de prima fysiotherapeuten die we bij Aarlanderveen hebben. Het zou al mooi zijn als ik er 5 maart weer bij kan zijn bij die leuke pot tegen het ook hooggeplaatste Oegstgeest.”

FC VVC – SV Aarlanderveen 0-3 (0-1). 25. Van der Straaten 0-1, 70. Van der Straaten 0-2 en Kalisse 0-3.

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Janszen, Van der Straaten, Poelwijk, Nouwens, Aronius, Kalisse, Grimmelius.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read