dinsdag, januari 31, 2023
HomeZaterdagDerde klasseSV Aarlanderveen haalt uit en pakt de macht

SV Aarlanderveen haalt uit en pakt de macht

-

Derde klasse A (zaterdag)- Dat SV Aarlanderveen zou winnen van Van Nispen was tamelijk eenvoudig te voorspellen. De Zilkers zijn wekelijks een schietschijf en lijken binnen twee seizoenen vrijwel zeker te verkassen van de tweede naar de vierde klasse. Een leegloop ligt daaraan ten grondslag. De SV heeft een sterk team en doet vanaf het begin mee om de bovenste plaatsen. De 1-6 was derhalve niet bijster opvallend. De ploeg van Sander van Dijk hoopte wel op een misstap van DWO met het oog op de eerste periodetitel. De ploeg uit Zoetermeer ging daadwerkelijk onderuit en dus zal de Polderploeg de hartelijke groeten doen aan Lugdunum.

Bram Egberts, bezig aan een sterk seizoen, was in zijn nopjes met het verloop van de zaterdagmiddag. ,,We wisten wel dat DWO een lastige tegenstander had, maar het is zelf ook een sterke ploeg. Die uitslag boeit natuurlijk enkel na afloop als je zelf ook ook wint. Dat gebeurde ook. Het verschil was nogal groot tegen Van Nispen. Bij de rust was het al 0-3 en kort na de pauze maakten we de 0-4. Toen bekroop ons het idee om een hele hoge uitslag neer te zetten. Maar de teller stopte bij 1-6 en dus kregen we nog zelfs een tegendoelpuntje. Maar goed, op zich is die uitslag okay. Zeker wanneer je dan hoort dat DWO daadwerkelijk onderuit is geschoven.”

Killian Bouwhuis, vorige week nogal succes met vier doelpunten in Leiden tegen Sporting, opende het bal. Via een rake kopbal van Valentijn Oudijk werd het 0-2 en vanaf de stip bepaalde Thom Nouwens de ruststand. Kort na de doelwisseling prikte Moussa Kalisse de 0-4 binnen. Robin van der Pijl maakte er 0-5 van alvorens Jeffrey van der Geest de eer redde. Nouwens tekende voor het slotakkoord.

,,Het was prettig dat we al snel op voorsprong kwamen. Dat voetbalt meteen wat makkelijker. Zoals te verwachten viel zakte Van Nispen volledig in en helaas lag ons baltempo niet heel hoog. Het duurde dus even voordat we verder uitliepen, maar halverwege was al wel duidelijk dat we dik zouden winnen. Wel moet ik Van Nispen een compliment geven. Ze blijven zich fatsoenlijk gedragen en gingen niet lopen schoppen. Ze hebben ook zeker de intentie om te blijven voetballen en hun trainer is realistisch. Dat zie je wel eens anders met ploegen die het heel moeilijk hebben. De tweede helft was rommelig van onze kant, maar winnen met vijf doelpunten verschil is verder prima ook gezien de verhoudingen in het doelsaldo nu.”

Wanneer SV Aarlanderveen volgende week wint van VVSB is het eerste succes binnen en wacht minimaal de nacompetitie voor promotie. ,,VVSB is voor ons altijd een lastige klip dus we zijn er zeker nog niet, ook al verloren ze nu verrassend van SCW. Het is ook niet zo dat we een straatlengte voor staan en het zal dringen worden en blijven bovenin. Maar goed; we hebben nu wel de beste papieren en dat voelt goed aan.”

De verdediger tenslotte: ,,Het is een leuke en spannende competitie. De uitslagen zijn af en toe ook verrassend. Zo startte Blauw Zwart prima, maar kregen ze er nu van langs tegen Nieuwkoop. Wij zijn redelijk stabiel tot nu toe en dat schortte er vorig seizoen nogal eens aan. Wel hebben we teveel goals tegen tot dusverre. Daar liggen zeker nog verbeterpunten.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read