HomeZaterdagDerde klasseTAVV door in knotsgek en kleurrijk duel

TAVV door in knotsgek en kleurrijk duel

-

Nacompetitie – Na een monsterrit door het Westland was het, eenmaal aangekomen, goed toeven op het sfeervolle Sportpark Polanen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor de promotiewedstrijd naar de tweede klasse. De laatste wedstrijden was het voor de Ter Aarders toewerken naar de promotie clashes. De knop moest om en na een bizar duel met drie rode kaarten voor Monster en twee penalty´s voor TAVV stond er na ongeveer honderd minuten 2-3 op het scorebord.

Het is maar goed dat deze wedstrijd door de KNVB is georganiseerd, want mocht de organisator de UEFA zijn geweest dan hadden beide verenigingen forse boetes gekregen wegens het afsteken van fakkels. Het vuurwerk was dus niet alleen op het veld maar ook buiten de lijnen aanwezig. Het talrijke publiek genoot wel van het schouwspel.

De gastheren begonnen goed en het was Donny van der Neut die na een mispeer van een verdediger op de keeper van Monster strandde. Monster herpakte zich zonder dat dit tot grote kansen leidde.

In de twintigste minuut volgde er een counter uit het boekje. Eric van der Hout was dit maal niet de afmaker, maar hij was het die met een geraffineerde steekbal Van der Neut alleen voor de keeper bracht en die omspeelde de sluitpost en scoorde (0-1). Even later bracht Van der Hout Robin van Koert in stelling, alleen kwam hij niet verder dan een slap rollertje.

Na ruim een half uur waren de rollen omgedraaid en was het Van der Neut die de rappe Van der Hout lanceerde en hij kon alleen onreglementair gestopt worden. Chiel Konings bracht de stand op 0-2. De frustratie zat diep bij de Westlanders en bij een harde tackle op Björn Valentijn kon scheidsrechter Roozeboom (what’s in a name) niets anders doen dan een rode kaart geven. Dat Westlanders nooit opgeven is een understatement, maar Monster maakte het zeker waar en met tien man moest Rodney Pater vlak voor rust voor het eerst echt in actie komen.

SC Monster liet na de pauze direct blijken dat zij er nog in geloofden. Na een goed uitgespeelde aanval was het Emil Nieberg, die met een intikker de spanning terugbracht 1-2. Ondersteunt door de aanhang bleven Monsternaren op zoek naar de gelijkmaker, Pater bracht met getreuzel zijn ploeg een paar keer in de problemen. Na ongeveer twintig minuten kwam de gelijkmaker tot stand, maar het was wel een van de meest kolderieke goals die er ooit gescoord is. ‘TAF’ kreeg een indirecte vrije trap wegens aanmerkingen op de leiding, Yannick Otto had dit niet meegekregen en schoot de bal via de binnenkant van de paal van een meter of vijfentwintig fraai binnen. De hele ploeg vierde de bevrijdende treffer met het talrijke meegekomen legioen en dacht de pot binnen te hebben.

Scheidsrechter Roozeboom, jaja daar is hij weer, gaf aan dat er een achterbal genomen moest worden. Terwijl de hele ploeg van TAVV, behoudens keeper Pater, nog steeds aan het feestvieren was, stonden er opeens zeven spelers van Monster voor hem en dat leverde de gelijkmaker op. Even een kijktip, dit is allemaal vastgelegd door LAV TV en is het bekijken zeker waard!

Met tien spelers bleef Monster moeiteloos overeind, des te verrassender was het dan ook dat er een domme overtreding op Otto werd begaan en Monster vijf minuten voor tijd met negen man verder moest. De bezoekers drongen nu wel aan en in blessuretijd werd de mee opgekomen Valentijn aangetikt in de zestien en de terecht toegekende penalty en het was Otto die de 2-3 maakte.

Van der Hout, die in de competitie tot negentien treffers kwam: ,,Wat een wedstrijd was dit, ik heb nu dan wel niet gescoord, maar was toch bij de eerste doelpunten betrokken. Ik was nu meer aangever dan afmaker, maar met deze stand totaal niet belangrijk. Dit was wel de hoogst genoteerde tegenstander in de aanloop naar de finale, dus ik heb er alle vertrouwen in. Alleen heel jammer dat we weer uit moeten spelen, onze supporters hadden wel een thuiswedstrijd verdiend. Ik speel al van kinds af aan bij TAVV en ben er volgend jaar zeker weer bij.”

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur volgt er een uitwedstrijd in Zoetermeer tegen DWO voor TAVV en hopelijk gevolgd door een finale aanstaande zaterdag op neutraal terrein.

SC Monster-TAVV 2-3 (0-2). 21. Van der Neut 0-1, 32. Konings 0-2, 47. Nieburg 1-2, 63. Van der Arend 2-2, 90+. Otto 2-3.

Scheidsrechter: Roozeboom

Basisopstelling Monster: Broch, Van der Hoeven, De Groot, Stam, Kooren, Bruers, Nieburg, Bas den Brabander, Van der Arend, Bink de Brabander, Korkmaz.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Otto, Modderaar, Konings, Van der Pijl, Straver, Verwoerd, Van Koert, Van der Voorn, Van der Hout.