woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseTAVV niet voorbij aan Lugdunum (plus fotoreportage)

TAVV niet voorbij aan Lugdunum (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A- TAVV zal geen kampioen worden en Lugdunum is bijna veilig. Dat zijn de conclusies na het onderlinge duel in de Kikkerpolder. Het duel eindigde doelpuntloos en dat had veel te maken met het ontbreken van finesse, scherpte bij tal van spelers en knap keeperswerk van beide doelmannen.

Lugdunum boekte de laatste weken een aantal hoopgevende resultaten en wilde zich ten koste van TAVV graag in veiligheid spelen. Concurrent Gouda moest op bezoek bij FC VVC en dat leek een driepunter op te leveren in de kaasstad, zo was de verwachting. In Nieuw-Vennep kwam er echter geen winnaar en daardoor voelde de 0-0 voor Lugdunum aan als een winstpartij. Het gat bleef op vijf punten staan en het moet vreemd lopen willen de kikkers alsnog in de problemen komen.

TAVV heeft een nacompetitieplek al in de pocket, maar wilde de druk op FC Oudewater en Alphia houden om zolang mogelijk nog een kansje te houden op een onverwachte titel. Na gisteren kan de ploeg van Dennis Tijssen zich echter gaan richten op het toetje. Weliswaar ging FC Oudewater onderuit, maar Alphia won en heeft nu de beste papieren om zich rechtstreeks te plaatsen voor de tweede klasse.

Het treffen was bepaald niet van een hoog niveau. Beide ploegen waren slordig aan de bal en haalden vrijwel geen rendement uit dode spelmomenten. Wel was de ploeg uit Ter Aar de baas op het veld. Het liet de bal zeker makkelijker rondgaan en Lugdunum was veelal op de eigen helft terug te vinden. Vooral ook omdat de voorwaartsen, Koos de Haas en Jayden Bergwijn, amper een fatsoenlijke bal ontvingen van hun ploeggenoten.

Jeffrey Pieterse was de eerste die de 0-1 op de schoen had. De middenvelder had een uitstekende vrije trap in huis, maar Jeffrey Loozen passeer je niet zomaar. Donny van der Neut probeerde het met een schuiver en Pieterse dwong Loozen nog eens tot een fraaie redding. Aan de overkant moest Chiel Konings een inzet van de doellijn wegwerken, maar TAVV bleef gevaarlijker. Zo zagen de bezoekers een inzet op de kruising van paal en lat eindigen.

De beste fase na de rust van de Leidse ploeg ontrolde zich kort na rust. Nabil Atif dwong Rodney Pater tot een krachtsinspanning en de doelman moest daarna vol aan de bak bij pogingen van De Haas en Bergwijn. Daarvan had er zeker wel eentje in gemogen, maar Pater hield zijn doel keurig schoon.

Daarna nam TAVV het heft weer in handen en vloeiden de krachten weg bij de formatie van Marco Harleman en Nino Poulina. Loozen leek met nog een minuut of twintig op de klok eindelijk geklopt, maar Van der Neut zag zijn brouwsel via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiteren. TAVV bleef het wel proberen, maar de muur kon niet omver worden geworpen.

Toch kwam er nog een kans voor de gasten. Sterker nog, de grootste van de gehele wedstrijd. Diep in blessuretijd ging de ingevallen Yassine El Mariami over het been van de ook binnen de lijnen gekomen Adam Drame en de vrijwel foutloos fluitende Rene Sinke wees gedecideerd naar de stip. Eric van der Hout, al weken trefzeker, ging achter de bal staan en TAVV leek alsnog te gaan winnen. De aanvaller schoot niet eens beroerd in, maar Loozen bewees nog maar eens zijn waarde voor zijn ploeg.

Zo eindigde het duel zoals het begonnen was, maar zijn er weer wat meer duidelijkheden ontstaan. Onze voorspelling? Lugdunum zal derdeklasser blijven en de Ter Aarders kunnen zeker ver komen in de nastoot van de competitie.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Dijkhuizen, Hiwatt, Beij, Muanda, Thong, Atif, Bensalah, Person, De Haas, Bergwijn.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Otto, Modderaar, Konings, Pieterse, Straver, Verwoerd, Van Koert, Van der Neut, Van der Hout.

Fotoreportage met dank aan Jan van der Lubbe:

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read