zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 16 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 16 april

-

TAVV  – FC Oegstgeest

Nooit gedacht, maar toch gekregen. Deze spreuk was afgelopen zaterdag zeer van toepassing op het onverwachte periodekampioenschap van TAVV. De formatie van Dennis Tijssen won zelf met hangen en wurgen de derby van Nieuwkoop (0-1), maar het echte feestje voor de blauw-witten brak pas los nadat bekend werd dat CVC Reeuwijk bij hekkensluiter FC VVC punten had gemorst. Hierdoor mogen de Ter Aarders zich gaan opmaken voor het competitietoetje. Komende tegenstander FC Oegstgeest won met 1-3 van Gouda en kan nu al terugkijken op een geslaagd seizoen. In tegenstelling tot de laatste voetbaljaargangen zijn de Voscuyl-bewoners nu al verzekerd van een hernieuwd derdeklasserschap en kunnen dus de rest van het seizoen lekker vrijuit voetballen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 4-1 overwinning voor FC Oegstgeest.

Sporting Leiden – Be Fair

Sporting Leiden bewees zichzelf een goede dienst middels een knappe 2-4 overwinning bij Aarlanderveen. De Leidenaren namen door deze zege wat afstand van de gevarenzone en kunnen inmiddels met een schuin oog naar de middenmoot lonken. Komende zaterdag krijgt de ploeg van Huig-Jan Heeringa bezoek van Be Fair. De Waddinxveners, traditioneel een lastige opponent in de derde klasse, maken een moeizaam seizoen door en vechten deze voetbaljaargang voor lijfsbehoud. Be Fair bevindt zich, met nog negen competitiewedstrijden te spelen, op de voorlaatste plaats van de ranglijst. De heenwedstrijd eerder dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 0-2 overwinning voor de Morsploeg.

Lugdunum – FC VVC

Nadat de eerste acht competitiewedstrijden van 2022 werden verloren, was er afgelopen zaterdag eindelijk weer succes voor Lugdunum. De kikkers wonnen van mededegradatiekandidaat Be Fair met 0-3 en maakten en passant een sprongetje naar plek elf van de ranglijst. Komende zaterdag staat er weer een belangrijke potje voor de formatie van Marco Harleman op het programma, want dan komt hekkensluiter FC VVC op bezoek. De Nieuw-Vennepers verzamelden uit de eerste zeventien wedstrijden slechts vier punten en lijken op papier een eenvoudige prooi voor de Leidenaren, maar onderschatting van deze opponent lijkt toch geen goed idee. Dat laatste ondervond CVC Reeuwijk afgelopen zaterdag aan den lijve. De Reeuwijkers hadden aan een minieme zege op  FC VVC voldoende om de tweede periode binnen te slepen maar kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor zij deze prijs aan hun neus voorbij zagen gaan. De heenwedstrijd tussen FC VVC en Lugdunum eindigde in een 0-1 overwinning voor de groenhemden.

FC Oudewater – Aarlanderveen

Aarlanderveen gaat zaterdag op bezoek bij FC Oudewater, de lijstaanvoerder van de derde klasse A. De koploper lijkt na de 0-1 zege bij Alphia een beslissend gat geslagen te hebben met de achtervolgers, runner-up CVC Reeuwijk is inmiddels op een achterstand van liefst tien punten gezet. De formatie van Sander van Dijk moet echter in staat worden geacht om ook bij de beoogd kampioen een resultaat neer te zetten. De Trots van de Polder presteert dit seizoen opmerkelijk goed op vreemde bodem, van de 8 gespeelde uitwedstrijden  werden er 7 gewonnen. Het eerdere treffen tussen beide teams in Aarlanderveen eindigde in een 1-2 overwinning voor FC Oudewater, dat dan weer wel.

Overige wedstrijden in deze klasse: CVC Reeuwijk- VVSB, Nieuwkoop-Gouda, Blauw Zwart-Alphia.

Must Read