vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 28 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 28 mei

-

Aarlanderveen-FC Oegstgeest

Dit is typisch zo’n wedstrijd aan het eind van het seizoen waar het nergens meer om gaat. FC Oegstgeest lijkt naar het einde te snakken en Aarlanderveen kan zich blijkbaar ook niet meer oppeppen gezien het feit dat de laatste twee wedstrijden zonder overdreven veel strijd verloren gingen. Gaan de trainers zaterdag wat jonge spelers de kans geven en voluit op de aanval spelen? In dat geval kan het een aardig schouwspel voor het publiek worden. Geloven de spelers het allemaal wel, dan wordt het doorbijten voor de volgers.

FC Oudewater-Lugdunum

Luttele weken geleden leek FC Oudewater onbedreigd kampioen te worden. Nu liggen de papieren heel anders: uit de laatste vijf wedstrijden peurde Oudewater slechts twee puntjes en nam Alphia de kop over. Gelooft men in Oudewater nog in de titel, dan krijgt Lugdunum een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Is het heilige vuur gedoofd bij de thuisclub, dan kan Lugdunum zich definitief veilig spelen. De afstand tot de eerste ploeg die in de zone staat die nacompetitie betekent, Gouda, bedraagt vijf punten. In theorie kan Gouda Lugdunum nog passeren. Dan moet de club twee keer winnen en groenwit twee keer puntloos blijven. Waarschijnlijk is het echter niet. Lugdunum lijkt de laatste weken in vorm, en minimaal met een punt in de tas meenemen naar Leiden is wellicht een reële verwachting.

Sporting Leiden-VVC

Het was niet voor de eerste keer dit seizoen dat Sporting Leiden op een ongelukkige manier de punten op het laatste moment kwijt raakte. Nu greep Alphia in het slot van de wedstrijd de zege en keerden de Leidenaren beteuterd huiswaarts, hoewel de overwinning de thuisploeg wel toekwam. Hoewel er geen prijzen meer te verdienen zijn, zal Sporting waarschijnlijk toch de uiterste best doen om de laatste thuiswedstrijd van glans te voorzien. VVC is de ideale opponent wat dat betreft. De ploeg blijkt het lelijke eendje van de afdeling en is vaak speelbal in de handen van de tegenstander. Voor Huig Jan Heeringa en zijn mannen de opdracht om een lekkere uitslag neer te zetten.

TAVV-VVSB

De strijd om de vierde plek zou je deze ontmoeting met veel bombarie kunnen noemen. Die eer is te groot. Inderdaad heeft de thuisploeg de vierde stek vast in handen bij een overwinning, maar dat zegt verder niets. In Ter Aar zal men aan de vorm willen werken en de spelers blessurevrij houden. TAVV zal fris en fruitig aan de nacompetitie willen beginnen, want er staat een vette prijs voor de winnaar te wachten: promotie naar de tweede klasse. Voor VVSB staat er niets op het spel of je moet het innemen van plek vier als het ultieme doel willen noemen. Zeker is het niet, maar het lijkt geen pot te worden waar de vonken vanaf springen.

Overige wedstrijden: Blauw Zwart-Be Fair, Gouda-Alphia, Nieuwkoop-CVC Reeuwijk.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read