donderdag, februari 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zondag 22 mei

Voorbeschouwing derde klasse A, zondag 22 mei

-

Sporting Leiden-AVV Alphen

De 3-0 nederlaag die Sporting Leiden leed tegen Stompwijk’92 was relatief bescheiden. Stompwijk’92 geloofde het na de rust verder wel en daar lag mogelijk de oorzaak. Te negatief gedacht? De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het qua resultaten een treurig seizoen is voor de Morsclub. Slechts eenmaal smaakte Sporting het zoet der overwinning. Of er een tweede zege in zit zondag is twijfelachtig. AVV Alphen boekt soms aardige resultaten en wil met opgeheven hoofd afscheid nemen van het prestatievoetbal op zondag. De Alphenaren eindigen op plek negen, zoveel is nu al zeker, maar een paar overwinningen in de eindfase maakt er toch een ietwat meer geslaagd seizoen van. In Alphen werd het 5-2 voor de thuisploeg.

Voorschoten’97-Kethel Spaland

SEP, Voorschoten’97 en Kethel Spaland staan gedrieën op de eerste stek in de strijd om de tweede periode. De thuisploeg zou maar al te graag een titel pakken. Volop motivatie aan Voorschotense kant dus. De bezoekers zijn kampioen bij winst of puntenverlies van Stompwijk’92. De bloemen gaan dan dus mee met de bus. Het wordt voor beide ploegen de wedstrijd van het jaar zo lijkt het. In Schiedam werd Voorschoten’97 met 3-0 duidelijk ingepakt. Hoe de uitslag zal worden is onbekend, maar dat de spanning te snijden zal zijn op Sportpark Adegeest is wel zeker. De groengelen zien een toetje best zitten. Daarbij hielp de 0-1 winst op het uitgebluste ODB j.l. zondag. Bennie Hogewoning vond vanaf elfmeter het net, tot grote tevredenheid van zijn teamgenoten die hem al geruime tijd dolden met het gegeven dat de middenvelder nog niet had gescoord dit seizoen.

Overige wedstrijden: HWD-Stompwijk’92, Madestein-DHL, SEP-ODB, WIK-Taurus

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read