donderdag, februari 9, 2023
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zondag 24 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zondag 24 april

-

Sporting Leiden-Kethel Spaland

Met 7-0 kreeg Sporting Leiden een ongenadig pak op de broek van subtopper DHL. Toegegeven, de Leidenaren spelen om des keizers baard omdat de zondagtak van de Morsclub ophoudt te bestaan, maar wekelijks weggespeeld worden is frustrerend. Twee weken geleden werd er nog knap gelijk gespeeld tegen Voorschoten’97, maar grote nederlagen zijn pijnlijk. Voor zondag aanstaande ziet het er evenmin florissant uit: koploper Kethel Spaland komt op bezoek. De aanstaande kampioen is nog ongeslagen en scoorde al 59 keer. Sporting Leiden moet er voor waken niet helemaal weggespeeld te worden anders dreigt het seizoen verder een lijdensweg te worden. Voor de mannen van Koos Habraken en Mark Cerdijn is het te hopen dat de opponent fluitend het veld betreedt met het idee het varkentje wel even te gaan wassen. Dan is er wellicht nog wat mogelijk voor de Leidenaren.

Voorschoten’97-WIK

De tegenstander van Voorschoten’97, WIK, verloor de laatste twee wedstrijden met respectievelijk 7-0 en 5-0. Het lijkt erop dat de club de weg helemaal kwijt is. Spekkie voor het bekkie van de thuisclub zou je zeggen. De mannen van trainer Dennis Luhulima verkeren in een puike vorm en zijn inmiddels opgerukt naar de derde plek op de ranglijst. Kethel Spaland is de gedoodverfde kampioen, maar de titel ‘the best of the rest’ smaakt ook uitstekend. De concurrentie is hevig, maar de kunst is om zelf steeds te winnen om je opponenten van het lijf te houden. Op papier is Voorschoten’97 zondag huizenhoog favoriet, maar WIK staat bekend als uiterst lastig om tegen te spelen. Uitgaan van eigen kracht en concentratie op het voetbal moeten de drie punten in Voorschoten houden.

Taurus-AVV Alphen

De thuisploeg Taurus kreeg vorige week met 4-0 klop van Kethel Spaland. Een duidelijke nederlaag, maar verliezen met deze cijfers van de club die met kop en schouders boven de rest uitsteekt is geen schande. AVV Alphen moet zich vooral niet rijk rekenen. Thuis werd weliswaar met 3-1 gewonnen, maar ook dat zegt niet zoveel. Het feit dat AVV Alphen negende staat en Taurus tiende geeft al aan dat er op papier in ieder geval twee gelijkwaardige ploegen op het veld staan in Delft. De vorm van de dag gaat de doorslag geven.

Overige wedstrijden: DHL-HWD, ODB-Madestein, SVH-Stompwijk’92,

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read