vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, zaterdag 12 februari

Voorbeschouwing derde klasse, zaterdag 12 februari

-

Sporting Leiden – CVC Reeuwijk

Sporting Leiden hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. De Leidenaren verzamelden uit de eerste 7 wedstrijden 6 punten en staan daarmee op plek 12. Een lekkere overwinning zou daarom zeer welkom zijn voor de ploeg van  Huig-Jan Heeringa, die onlangs zijn contract met de Morsbewoners met één seizoen verlengde. Tegenstander CVC Reeuwijk, vooraf getipt als meest voorname titelkandidaat in deze klasse, begon het seizoen goed, maar de laatste wedstrijden voor de winterstop kwam er toch wat zand in de Reeuwijkse motor. Afgelopen weekend werd, in het restant (37 minuten) van de eerder gestaakte wedstrijd bij FC Oegstgeest, de 0-1 voorsprong weggegeven en uiteindelijk verloor de beoogde kampioenskandidaat met 2-1 op De Voscuyl. Door dit resultaat zakte CVC Reeuwijk verder weg op de ranglijst en staat nu (met 14 punten uit 8 wedstrijden) op plaats 6.

Aarlanderveen – VVSB

Aarlanderveen startte het seizoen met een thuisnederlaag tegen Blauw Zwart, maar daarna zette de formatie van trainer Sander van Dijk een fraaie reeks neer. Er werd daarna alleen nog van gemeentegenoot Alphia verloren, maar in de overige zes wedstrijden behaalde de Trots van de Polder de volle buit. Bij winst komende zaterdag  tegen VVSB mogen de polderboys zich zelfs vice-koploper noemen. De Noordwijkershouters begonnen het seizoen sterk (3 gespeeld en 9 punten), maar in de laatst vier wedstrijden werd geen enkel punt meer behaald. De mannen van Sint Bavo zakten daardoor naar plek 9 en een resultaat voor de paarshemden in Aarlanderveen is hard nodig om niet in een vrije val richting degradatiezone te belanden.

Alphia – Lugdunum

Lugdunum, waar trainers Marco Harleman en Nino Poulina hun contract met nog een seizoen verlengden, vertrekt komende zaterdag naar Alphen aan den Rijn, waar tegenstander Alphia wacht. De Leidenaren kenden dit seizoen een zeer stroeve start (4 gespeeld, 1 punt), maar herstelden zich de volgende vier wedstrijden knap (3x winst). De groenhemden staan door deze resultaten in de middenmoot (plek 8) en hopen de stijgende lijn in het nieuwe kalenderjaar door te trekken. Alphia is, zoals bijna elk seizoen, ook in deze voetbaljaargang een gevaarlijke outsider in de derde klasse en bevindt zich op plaats 4 van de ranglijst.

Must Read