HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 (zo) pakt alsnog een punt

Voorschoten’97 (zo) pakt alsnog een punt

-

Derde klasse A (zondag)- Op deze winderige zondagmiddag op sportpark Adegeest trad de zondagtak van Voorschoten’97 aan tegen het Haagse SVH. De Hagenezen, getraind door ex-Voorschoten 97 (zo) trainer Huib van Oostrom Soede, stonden 1 punt achter de Voorschotenaren en wilden de aansluiting niet verliezen. De bezoekers leken de winst te pakken, maar het werd alsnog 3-3.

De wedstrijd begon heel aftastend van beide kanten waarbij er slechts kleine kansen kwamen voor beide formaties. In de veertiende minuut kreeg SVH-speler Ilias Geurten een vrije trap op twintig meter van het doel. Hij krulde de bal van de rechterkant in de linkerbovenhoek achter doelman Chris van der Mijn, waarmee hij de Haagse ploeg op voorsprong zette.

De Voorschotense voorhoede kreeg kansen via Justin Aschman en Melle Rekvelt (bal op de paal), maar het geluk lag in het eerste bedrijf niet bij de thuisploeg. De uitploeg profiteerde van fouten in de verdediging waarbij een voorzet door Wesley Schouten kon worden binnen gewerkt: 0-2.

De Haagse ploeg dacht nog aan zijn lekkere bakje thee, waarbij Voorschoten 97 deze al had opgedronken. In de zevenveertigste minuut kwam Voorschoten 97 op 1-2 door Rekvelt, die in de rebound van een kopbal op de lat van Glenn Mulder over de lijn schoot.

Kort daarop kwamen de Voorschotenaren op 2-2 waarbij de bal werd ingeschoten vanaf 16 meter door David Rebergen na een afgeslagen vrije trap vanaf rechts. Zo was de achterstand weer recht getrokken door Voorschoten 97. Het spel golfde daarna op en neer onder de bizarre omstandigheden en opnieuw namen de bezoekers de leiding. Dit keer kon Joni Miquel Mateus de felicitaties in ontvangst nemen (2-3).

Voorschoten 97 ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker waarbij SVH probeerde via uitbraken de stand te verhogen maar door goede reddingen van keeper Van der Mijn kwam dat niet zo ver. Drie minuten voor sluitingstijd kwam de bal weer voor de voeten van Rekvelt en bracht hij de 3-3 op het scorebord. Zo hield de ploeg van Denis Luhulima toch nog een punt over aan het treffe wat er in de eerste helft toch echt niet naar uitzag.

Voorschoten 97– SVH 3-3 (0-2). Geurten 0-1, Schouten 0-2, Rekvelt 1-2, Rebergen 2-2, Mateus 2-3, Rekvelt 3-3.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Adriaanse, Van der Wijngaard, Hogewoning, Oerlemans, Rebergen, Van der Maas, Rekvelt, Aschman.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97 (Luuk Oerlemans)