vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasse‘Powerhouse’ wil FC Oegstgeest helpen

‘Powerhouse’ wil FC Oegstgeest helpen

-

In de voorbije en komende weken leverde/levert LAV een bijdrage aan een zomereditie bij het Leidsch Dagblad over spelers die een overstap maakten naar een andere club. Uiteraard werd er een selectie gemaakt want het was weer een komen en gaan. Omdat niet iedereen deze krant leest hierbij nog eens het vraaggesprek. In deel 5 is het de beurt aan Sjoerd Winkelman. Hij speelde voor Warmunda en gaat komend seizoen uitkomen voor derdeklasser FC Oegstgeest.

‘Powerhouse’ wil FC Oegstgeest helpen

Opmerkelijk was zijn overstap jaren terug van Warmunda naar FC Boshuizen. Verdediger Sjoerd Winkelman had ook even nodig om aan het niveau te wennen, maar knokte zich naar een basisplaats en werd een vaste waarde bij de eersteklasser. Met name onder Marcel IJzendoorn beleefde hij twee topjaren, maar de nu 27-jarige speler keerde terug naar zijn cluppie die speelt op sportpark Overbos. Helaas kwamen de grote plannen daar, promotie afdwingen, niet uit en mede daarom gaat hij nog eens een uitdaging aan, nu bij derdeklasser FC Oegstgeest. ,,Ik ben bij Warmunda teruggekeerd, onder meer met maatje Sohrab Safi, om te proberen derdeklasser te worden. Die missie is niet echt geslaagd. Afgelopen seizoen zijn we weliswaar in de subtop geëindigd, maar door de krapte van de selectie zat er niet meer in. Ik hoefde niet perse meer hogerop, maar er lag een goed verhaal klaar bij FC Oegstgeest en ik zie dit als een mooie uitdaging.”

Zonder slag of stoot vertrok Winkelman niet bij Warmunda. ,,Met Barry van Rijn had en heb ik een geweldige band. Als trainer en mens echt een topvent en hij wilde me graag behouden voor de club. Er zijn best wel emoties bij komen kijken. Hij gunt mij de stap overigens wel, hoor. We hebben elkaar de hand geschud met als insteek dat ik straks zal afsluiten bij Warmunda. Dat is ook echt een mooie club en dat zal ik niet vergeten.”

Ondertussen heeft de eigenaar van Winkelman tuinen, aanleg en onderhoud de drukke werkzaamheden even neergelegd en het sporten even kort onderbroken voor een periode van rust. ,,Het was een druk jaar op werkgebied en naast het voetbal ben ik hard bezig geweest om aan mezelf te werken. Ik wil er straks goed voor staan als ik bij FC Oegstgeest begin. Alan Campfens noemde mij voorheen een ‘powerhouse’ en als ik er zo voor sta, ben ik op mijn best. Zo kan ik bijdragen aan een hopelijk succesvol seizoen. Ik volgde de club al wel en weet dat ze het lange tijd goed gedaan hebben. Daarna kwam er wel een verval, maar ze waren al lang en breed veilig. De groep is vrijwel in tact gebleven en er zijn versterkingen gekomen. Er moet meer uit te halen zijn, maar nu valt nog niet te zeggen waar het team zich op moet gaan richten. In elk geval zou ik het geweldig vinden om een keer kampioen te worden. Dat heb ik nog niet mee mogen maken als voetballer. In elk geval ben ik onder de indruk geraakt van de trainer (Thymen Kruider, HK). Hij is heel ambitieus en alles wordt bijgehouden en dat ervaar ik als heel interessant. Een nieuw hoofdstuk wel voor mij ondanks dat ik al hoger speelde.”

FC Boshuizen informeerde ook nog naar Winkelman, zo ook Blauw Zwart en Hillegom. ,,Op zich leuk, maar ik sta achter de gemaakte keuze. Hogerop spelen is voor mij geen ‘moetje’ meer, hoewel ik graag met FC Boshuizen de hoofdklasse had behaald. Maar in het leven kun je niet altijd zes gooien.”

Naam: Sjoerd Winkelman

Woonplaats: Leiden

Leeftijd: 27 (18 februari 1995)

Voormalige club(s): Warmunda, FC Boshuizen, Warmunda

Nieuwe club: FC Oegstgeest

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read