vrijdag, april 26, 2024
HomeVijfde klasseMMOMMO schiet weinig op met moeizaam gelijkspelletje

MMO schiet weinig op met moeizaam gelijkspelletje

-

Vierde klasse A (zaterdag)-  Negentien jaar speelde Bernard Kraan in het eerste van MMO. Hij was goed voor gemiddeld twaalf doelpunten per seizoen. Hij was Mister MMO in zijn hoogtijdagen. Nog altijd is Kraan, 76 jaar jong inmiddels, betrokken bij zijn jeugdliefde. Hij slaat vrijwillig geen wedstrijd over. Zaterdag stond hij hoofdschuddend langs de lijn bij de degradatiekraker tegen Kickers’69. De gure wind sneed op het open MMO-sportpark door zijn kleren. Hartverwarmend werd de streekderby nooit. De zes doelpunten (3-3) boden vederlichte compensatie voor het onthutsend slechte spel.

Het tumultueuze slot was evenwel vermakelijk. Met tien tegen elf slaagde MMO er in op pure wilskracht de achterstand van 1-3 om te buigen in het gelijke spel.
In de slotminuten kreeg MMO een strafschop van scheidsrechter Henk ten Voorde die door de Kickers hevig werd aangevochten. De penalty van Tom Disseldorp werd gekeerd door doelman Dio Möllers van de Leimuidenaren. In de rebound zag zijn broer Jeroen Disseldorp zijn schot geblokkeerd worden. Hands, hands, schreeuwden de MMO-spelers in koor. De arbiter aarzelde twee tellen voordat hij inging op de claim en wederom naar de stip wees.

Leroy van Goozen zag daarop zijn penalty via de onderkant van de lat weer in het veld stuiten. Ten Voorde schoot MMO nogmaals ten hulp. Hij liet de strafschop overnemen omdat hij nog niet gefloten had. ,,Maak hem erelid’’, schreeuwde een supporter van Kickers. Jelle Visser van MMO bedacht zich geen moment en kogelde de bal keihard met de ogen dicht in het net, 3-3.

,,We zijn ontsnapt’’, zuchtte Richard Bakker. ,,Een erbarmelijke wedstrijd. Geen greintje kwaliteit. Lachwekkend soms, zo slecht.’’
Bakker (31) is de beoogde spelmaker van MMO. Na drie jaar Voorschoten en drie jaar ARC en oneindig veel blessureleed is hij terug op het oude nest. Terug bij zijn vrienden, maar het voetbal stelt weinig voor. ,,De sfeer is geweldig, dat vergoedt veel, zo niet alles’’, zegt de aanvallende middenvelder die een stijve nek kreeg van het nastaren van de vele overvliegende lange ballen.

Toch kan hij van meer waarde zijn als hij het spel voor zich heeft. Als verdedigende middenvelder of als libero. In zo’n positie kan hij de opbouw bewaken en  zijn elftal sturen en dirigeren. Dat heeft MMO broodnodig. Tegen de Kickers was de thuisploeg een onsamenhangend geheel dat hard werkte, hartstochtelijk zwoegde en zweette maar waarin weinig finesse of raffinement zat.

Met de 3-3 schoot MMO niets op. Het bleef hekkensluiter. Net zoals Kickers voorlaatste bleef. Het had alleen gehoopt de negatieve reeks te doorbreken. De laatste overwinning dateert van eind oktober, bij de Kickers in Leimuiden (2-3). Het had die zege willen kopiëren op eigen veld maar maakte zaterdag nooit aanspraak op de driepunter.

MMO – Kickers’69 3-3. 19. Van Tol 1-0, 31. De Rijk 1-1, 51. Vlieger 1-2 (eigen doel), 75. De Rijk 1-3 (strafschop), 78. Tom Disseldorp 2-3, 89. Visser 3-3 (strafschop). Rode kaart: 63. Van Tol (MMO) 2x geel.

MMO: Van Wieringen, Jeffrey van der Meer (46. Visser), Schaddé (68. Bax), Van der Star, Vlieger, Mike van der Meer, Bakker (67. Ouwerkerk), Overduin (46. Jeroen Disseldorp), Zwaan (46. Tom Disseldorp), Van Goozen, Van Tol.

Kickers’69: Dio Möllers, Brian van Vliet, De Wagenaar (84. Danny Möllers), Jim van Vliet, Hup, Mike Straathof (38. Jeroen Straathof), Nick Straathof, Nick van Vliet, Van der Hoorn (78. Nell Möllers), De Rijk, Witkop.

Must Read