vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdagVierde klasseDax van Leeuwen: ,,Niet al te hoge verwachtingen bij Warmunda"

Dax van Leeuwen: ,,Niet al te hoge verwachtingen bij Warmunda”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Dax van Leeuwen werd vorige week door de staf tot aanvoerder gebombardeerd bij Warmunda. Met zijn ploeg werd het seizoen geopend tegen SJC uit. In Noordwijk kwamen beide ploegen niet tot scoren.

De centrale verdediger met aanvoerdersband. ,,Een hele eer en er spreekt vertrouwen uit. Ik ben nog jong, maar weet wel wat het is om de band te dragen. Ik heb mijn hele jeugd bij Warmunda gespeeld en was regelmatig aanvoerder. Het geeft verantwoordelijkheid en daar loop ik niet voor weg.”

Over de wedstrijd is de ‘kapitein’ duidelijk. ,,De eerste helft was duidelijk voor ons. We hadden het betere van het spel en kregen ook de betere kansen. SJC kon eigenlijk nauwelijks gevaar stichten. Wij kregen kansen met Kevin van Bentem en Stand van Rijn en in een situatie liepen twee spelers elkaar in kansrijke positie in de weg. Ik moet zeggen dat we het na de pauze een stuk lastiger hadden. Wij gingen teveel mee in hun spel en nu kreeg de thuisploeg de betere mogelijkheden. Uiteindelijk scoorden zij een doelpunt, maar die werd gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel. Ik weet niet of dat een correcte beslissing was. Al met al rolde er een uitslag uit in balans en daar kan ik mij  wel in vinden.”

Zo kwam het eerste puntje binnen voor de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer en Van Leeuwen spreekt nu al over een interessant seizoen. ,,De ploegen die erbij zijn gekomen maken deze competitie nog sterker. Daarom schreeuwen wij zeker niet van de daken dat we gaan meedoen om de bovenste plaatsen. We zijn de nodige spelers kwijt geraakt en gaan weer bouwen aan een nieuw team. Dat heeft tijd nodig en dat zal gaan met vallen en opstaan. Ik denk wel dat we een leuk team hebben met voetballend vermogen. Tegelijkertijd is het wel jong en dan weet je dat er pieken en dalen komen. We kunnen zeker wel eens gaan verrassen. We moeten het vooral leuk hebben en de boel, 1 en 2 dus, bij elkaar houden. We kunnen in principe elke positie dubbel bezetten. Dat is een goede zaak op dit niveau. Helaas hadden we al wel pech tegen SJC. Enno Korenvaar moest er in de eerste helft af met een schouder uit de kom. Dat was balen voor hem en ons. Hoe dan ook; we hebben veel zin in dit seizoen. Volgende week? Dan komt Hazerswoudse Boys onze kant op. Ja, een pittige tegenstander maar dat zijn ze denkelijk allemaal.”

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Van Leeuwen, Korenvaar, Van Noort, Safi, Kortekaas, Van Dam, Van Bentem, Van Kesteren, Van Rijn.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read