donderdag, mei 2, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory knokt zich naar punt bij SJC (2-2)

Football Factory knokt zich naar punt bij SJC (2-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory behaalde dit weekend voor de derde wedstrijd achtereen een resultaat. De Leidenaren keken bij het Noordwijkse SJC twee keer tegen een achterstand aan, maar uiteindelijk kon de universiteitsploeg toch nog een puntje naar de sleutelstad meenemen (2-2).

Football Factory-verdediger Pieter Maat over de wedstrijd: ,,We begonnen matig aan de wedstrijd en SJC kwam in de beginfase verdiend op voorsprong. Na dat doelpunt herpakten we ons en door meer hoog druk te zetten kregen we ook wat kansjes. Vlak voor het rustsignaal kwamen we op gelijke hoogte. Na slordig uitverdedigen van SJC pikte Gideon de Lange de bal op en scoorde beheerst de gelijkmaker (1-1).

De tweede helft was eigenlijk identiek aan de eerste helft. SJC kwam vrij gemakkelijk weer op voorsprong, waardoor we opnieuw een achterstand moesten goed maken. Uiteindelijk lukte dat via een goede vrije trap van Gökhan Yazici. Zo werd het 2-2 en dat bleef het ook. Ik denk dat we daar tevreden over konden zijn, elk puntje die je pakt is meegenomen. Waar we voor de winterstop vaak wat ongelukkig in de slotfase verloren, daar valt het dubbeltje nu wat vaker onze kant op. Daarnaast hebben we sinds kort ook een wat compactere speelwijze, waardoor we ook wat minder goals tegen krijgen. Ik denk dat het in onderin onze klasse tot aan het eind van het seizoen erg spannend blijft, alle ploegen onder de top 5 komen nog in aanmerking voor degradatie. Wij staan met 13 punten op de 12e plaats, terwijl Roodenburg, met slechts 2 punten meer dan wij, op de 7e plaats staat. Dat geeft goed aan hoe klein de onderlinge krachtsverschillen in het rechterrijtje zijn’’, aldus Maat tot besluit.

SJC – Football Factory 2-2 (1-1) 10. Broekhof 1-0, 45. De Lange 1-1, 60. Brinkman 2-1, 75. Yazici 2-2.

Opstelling Football Factory: Minnema, Howig, DeJong, Maat, Den Broeder, Gebauer, De Koning , Yazici, Marx, De Lange , Kharbouch.