vrijdag, april 26, 2024
HomeSJZInterviews SJZGelijkspel bezorgt SJZ gemengde gevoelens

Gelijkspel bezorgt SJZ gemengde gevoelens

-

Vierde klasse A (zaterdag)- SJZ opende het afgelopen zaterdag het seizoen met een uitbeurt bij Nicolaas Boys. De gastheren leken voor rust een goed te nemen horde te gaan worden voor de Zoeterwoudenaren, die met een (0-1) voorsprong aan de thee gingen. Na de pauze overrompelden de Nieuwveners echter hun opponent en stonden binnen no time met 2-1 voor. Invaller Corné Berg zorgde ervoor dat de groen-witten in ieder geval nog een punt aan het openingstreffen overhielden (2-2).

SJZ-trainer Arie van Duijn keek met gemengde gevoelens terug op de seizoensopening van zijn ploeg: ,,Ik heb een wedstrijd gezien met twee gezichten. In de eerste helft was er voor ons geen vuiltje aan de lucht. We waren veel sterker en toen we middels een benutte penalty van Marc Griffioen, in twee instanties trouwens want hun doelman hield de elfmetertrap eerst nog tegen, op voorsprong kwamen was het wachten op de 0-2, 0-3. Die doelpunten vielen niet en na rust was er bijna vanaf de aftrap een totaal ander spelbeeld te zien. Nicolaas Boys zette volle bak hoog druk en wij waren niet in staat om ons daar onderuit te spelen. Zij profiteerden van de bij ons ontstane onrust en scoorden in het eerste kwartier twee keer. Corné Berg zorgde een kwartier voor tijd met zijn eerste balcontact voor de 2-2 en toen zij daarna door een rode kaart met 10 man kwamen te staan, zijn we voor de volle winst gegaan.”

Vervolgend: ,,Het lukte ons echter niet om ook de winnende goal te maken en zo eindigde het dus in een 2-2 gelijkspel. Misschien een terechte uitslag, maar omdat we na afloop toch het gevoel hadden dat er meer in had gezeten voelt het een ook beetje als een verloren pot. Welke tegenstanders ik dit seizoen hoog inschat? Zevenhoven kennen we nog van de nacompetitie in het vorige seizoen, dat is een stabiele ploeg. NSV’46 gaat ook bovenin meedoen en dat geldt ook voor Teylingen en Meerburg. Teylingen is weliswaar wat ervaren spelers kwijtgeraakt, maar er zijn daar nog genoeg gretige jongens over. Meerburg heeft Max van Steen en ook clubs als Roodenburg  en Hazerswoudse Boys zijn niet te onderschatten. Voor ons is het zaak om bij deze clubs aan te haken. Wij zijn er ook niet slechter op geworden, maar ik verwacht dat ook dit seizoen de verschillen bovenin in de vierde klasse klein zullen zijn’’, zo blikte Van Duijn in de glazen bol.

Nicolaas Boys – SJZ 2-2 (0-1) 15. Griffioen 0-1, 47. Dos Santos 1-1, 56. Van Veen 2-1, 75. Berg 2-2

Basisopstelling SJZ: Koek, Hensing, Verstegen, De Klerk, Plooij, Van Hooy, De Goede, Van Rijn, Vink, Griffioen, Lagerberg

Foto’s: met dank aan Kees Verhaar

Must Read