zaterdag, april 27, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV'70 veilig, Woubrugge in de wachtkamer

LSVV’70 veilig, Woubrugge in de wachtkamer

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor Woubrugge was het de laatste competitiewedstrijd. Winst zou veiligheid betekenen, maar zover kwam het niet. De ploeg van Barry Buntsma verloor met 1-4 en moet de verrichtingen van Roodenburg en Bernardus afwachten op de slotdag. De laatste speelronde zal LSVV’70 een worst zijn. Het team van Jan Nonkes en Freek Jansen won gedecideerd en speelde zich zo veilig. De grachtentocht met fakkels en bier staat dan ook alweer gepland voor komend weekend.

Jansen: ,,Voor het eerst dit seizoen was iedereen beschikbaar en nu kwamen we zelfs shirts tekort. Op twee shirts hebben we zelfs met tape een rugnummer erop moeten plakken. Een ongekende weelde voor ons en zie daar het resultaat. Het is bekend dat we mooi-weer-voetballers zijn, maar dat is dit seizoen niet anders gebleken. Wel moet ik zeggen dat de nood dit seizoen wel erg hoog is geweest en daardoor zijn we ook in de problemen gekomen. Dat wordt wel een serieus dingetje voor volgend seizoen. Ik heb uiteindelijk zelf bijna de meeste minuten gemaakt en dat is de bedoeling niet (meer). Het ziet er wel goed uit met spelers die bij ons komen ballen, zeker ook omdat iedereen verder blijft. Met een bredere groep hadden we dit seizoen zeker hoger geëindigd, maar door deze eindsprint is het toch nog goed gekomen. Eind goed, al goed.”

Collega Buntsma sprak van een verdiende zege voor LSVV’70, maar had het wel willen zien wanneer zijn ploeg niet zo slap aan de wedstrijd begonnen was. ,,Dit was misschien wel de wedstrijd van het jaar en dan moet je niet zo beginnen. Na een paar minuten was het al 0-1 en vijf minuten later 0-2. Dan is het nog niet gedaan natuurlijk, maar door die achterstand liepen we de hele pot achter de feiten aan. Dat mag niet gebeuren. Het liep overigens wel beter na die 0-2 omdat we besloten Kevin Veltman vanuit de spits terug te halen naar het centrum achterin. Met de 1-2 van Robbin van der Hulst hadden we de aansluiting, maar toch kregen we er nog eentje om de oren voor de pauze.”

Andermaal Jansen: ,,Ik ben wel blij met de degradatieregeling. Er zijn anders veel ploegen bij die vanaf maart eigenlijk nergens voor spelen. Dit is ook eerlijker. De zwaksten ploegen horen te degraderen, hoe zeer ik andere teams ook het beste gun. Maar je moet ergens voor kunnen spelen. Wanneer we iets eerder compleet waren geweest, hadden we misschien wel voor een periodetitel kunnen spelen. Maar goed, deze klasse past ons prima. De vijfde klasse zou voor ons te dol zijn geweest. Gezien de laatste resultaten is evenwel ook duidelijk geworden dat dit ons niveau is. Verder moet ik toch de naam van Jiddo Doornenbal weer noemen. Hij maakte alle vier de doelpunten en was weer niet te houden. Vorige week maakte hij er drie. In die wedstrijd gingen zijn schoenen stuk. Hij besloot daarom deze week nieuwe te halen. Daar heeft hij de warming-up mee doorgebracht, maar ze zaten niet lekker. En dus viel ie terug op zijn oude paar. Gelukkig maar. We gaan er vanuit dat hij op deze kicks blijft spelen.”

De verliezend trainer tenslotte: ,,Dit is een hele fijne club en ik kom hier vandaan. Het seizoen is wel wat teleurstellend verlopen. We hadden ingezet op een plek in het linkerrijtje en de start was okay. Door omstandigheden zijn we teruggevallen en dat is zonde. Wel ga ik er vanuit dat we erin blijven. Bernardus heeft een loodzware klus volgende week. Maar goed, ik had liever nu al de zekerheid gehad. Het is jammer dat er jongens gaan stoppen (Chris Verhoef, Thom en Harry Buntsma). Dat zijn jongens die hun sporen hier wel verdiend hebben. Wel is er al jong bloed bijgekomen en dat is een goede zaak. Ik wens mijn opvolger alvast veel succes. Ik ga me nu richten op wat ik zelf het allerleukste vind. Ballen en wel bij de veteranen.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read