zondag, april 28, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Meerburg met enige moeite langs LSVV'70 (plus podcasts)

Meerburg met enige moeite langs LSVV’70 (plus podcasts)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na een onstuimige ochtend met de nodige hagelbuien was het bij aanvang van de wedstrijd gelukkig acceptabel weer. Ondanks een verschil van 25 punten op de ranglijst hield LSVV’70 lange tijd goed stand tegen de koploper uit Zoeterwoude-Rijndijk.
De Leidenaren hielden de ruimtes heel klein en kwamen er met regelmaat gevaarlijk uit. Meerburg was zoekende om het gaatje te vinden in het hechte blok en kon daardoor niet echt gevaarlijk worden ondanks een optisch veldoverwicht. Na een paar minuten stichtte Freek Jansen gevaar met een listige vrije trap die een scrimmage veroorzaakte in het strafschopgebied van de Rijndijkers. De bal was nog niet verwerkt of hij lag al bijna aan de andere kant van het veld achter doelman Dammes Waasdorp.
Vanuit een vlot lopende aanval beging Leo Casteel vervolgens een overtreding waardoor de goed leidende scheidsrechter Timo van Oorschot geen andere keuze had dan te wijzen naar de stip. Floris Hazenberg was de aangewezen man om de strafschop om te zetten in een voorsprong echter hij faalde doordat Waasdorp de bal wist te pareren.
Diezelfde Waasdorp wist niet lang daarna Jesse Jasperse van het scoren af te houden. De druk van Meerburg begon wel toe te nemen.
Niet lang daarna stak Tom Klumperman met een slim steekballetje Jasperse weg en opnieuw kwam Waasdorp als winnaar uit de strijd. Stond LSVV dan alleen maar vast op eigen helft? Zeker niet, daar waar het mogelijk was, zochten ze de aanval. Jos van Beuningen, Jiddo Doornenbal en Joost Wijnakker konden doelman Nick Klein evenwel niet kloppen.
Na een overtreding vond Ramon Weijers met een strak aangesneden vrije trap het hoofd van Julian van Haaster die eerder bij de bal was dan de uitgekomen Waasdorp waardoor de bevrijdende 1-0 tegen het net sloeg. Vlak voor rust werd het nog bijna 2-0 echter het verwoestende schot van Hazenberg teisterde de paal.
Na de thee was de eerste kans voor Meerburg maar sloeg LSVV vanuit het niets plotseling toe. De rappe en behendige Doornenbal wist de invaller doelman Klein, normaliter keeper van het tweede elftal, te verschalken met een onverwachte 1-1 tot gevolg.
Hoe zuur was het voor de Leidenaren dat uit een corner de 2-1 kon worden binnen gekopt door Jasperse, een onnodige tegentreffer. Wie dacht dat LSVV bij de pakken neer zou gaan zitten, kwam bedrogen uit. Met handenbinder Doornenbal en later de fysiek sterke Van Beuningen aan het front hing de gelijkmaker in de lucht. Enkele hectische momenten ontstonden voor het doel van Klein maar de verlossende gelijkmaker vanuit Leids perspectief kwam er niet.
In de laatste fase van de wedstrijd kreeg Meerburg de touwtjes weer wat steviger in handen met de 3-1 van invaller Lars Barthen tot gevolg. Daarmee was het over en sluiten voor de dappere Leidenaren.  Over het geheel genomen was de overwinning van Meerburg niet onverdiend te noemen, maar LSVV’70 had zeker mogelijkheden om de opponent pijn te doen.
Basisopstelling Meerburg: Klein, Van Braak, Glasbeek, Sierat, Weijers, Overduin, Hazenberg, Van Haaster, Jasperse, Straathof, Klumperman.
Basisopstelling LSVV’70: D. Waasdorp, Van der Meij, Van Beuningen, Jansen, Casteel, Van Koeverden, Van der Graaf, Wijnakker, Petersen, Doornenbal, Groenendijk.
Beluister hier nog twee podcasts van Mike de Rooij:
Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read