zaterdag, april 27, 2024
HomeSJZInterviews SJZOndermaats SJZ wint nipt van MMO

Ondermaats SJZ wint nipt van MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Ondanks dat het bezoekende MMO met 2-1 verslagen werd, was SJZ trainer Arie van Duijn niet trots op het vertoonde spel. ,,Dit was SJZ onwaardig. Ik denk dat we hooguit een kwartier goed gespeeld hebben. Afspraken over druk zetten en de flanken slim gebruiken werden domweg niet nagekomen. We dachten er te makkelijk over.”

De ploeg uit Zoeterwoude creëerde al vroeg in de wedstrijd scoringskansen. Marc Griffioen zag zijn inzet gestopt door MMO keeper Albin van Wieringen en de rebound daaropvolgend werd op de paal geschoten door Jari van Kampen. SJZ verslapte snel en het uitblijven van doelpunten van de kant van de thuisploeg bood kansen aan de hekkensluiter. In het begin gaf MMO weinig weerstand en organisatorisch zag het er niet goed uit bij de ploeg van John van Berkel. Maar langzaam richtten de Hoogmadenaren zich op en kregen zij een eerste kans met een assist van Tom Disseldorp op Jeroen Disseldorp die met een snoekduik naast kopte.

Vlak daarna ging Griffioen diep en uit zijn voorzet viel de openingstreffer van Peter Wansink. Na dit doelpunt had SJZ toch weer het overwicht en leken de bezoekers opnieuw rijp voor de slacht. Jeroen Disseldorp was een van de weinigen bij MMO die de tegenaanval bleef kiezen. Zoals bekend doet goed voorbeeld volgen en dat deden zijn teamgenoten dan ook. Zij werden steeds scherper op de afvallende ballen van SJZ en door die druk naar voren toe kreeg Jeroen Disseldorp op een bepaald moment de bal mee, passeerde een paar verdedigers en trok de stand gelijk (1-1).

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld lange tijd hetzelfde. Bij SJZ werd het gebruikelijke niveau niet gehaald en MMO rook kansen op minimaal een punt. De gastheren raakten wel wat geïrriteerder over hun optreden. Nadat er eindelijk weer een goed opgezette aanval van hen kwam was de voorzet vanaf links van Van Kampen veel te hard voor Griffioen om er iets nuttigs mee te doen. ,,Hier zijn m’n voeten”, snauwde Griffioen Van Kampen na. De wrijving was blijkbaar even nodig want een betere voorzet volgde en vanuit de lucht nam Griffioen deze op zijn slof waarna de bal in de verste hoek belandde. De pit was er nu wel aan SJZ kant en net als in het begin van de wedstrijd werd daarmee ook het krachtsverschil met de bezoekers meer zichtbaar.

In het laatste kwartier zorgde een flinke botsing ervoor dat MMO met tien man verder moest. Jelle Visser verliet dizzy het veld. Trainer Van Berkel was uitgewisseld en de bezoekers zorgden met tien man nog even voor een benauwd moment bij het SJZ publiek. Die zullen blij zijn geweest dat de arbiter met een 2-1 voorsprong voor het einde floot na het povere optreden.

Tom Disseldorp van MMO na afloop: ,,Vandaag misten wij vijf basisspelers. Jongens die normaal belangrijk zijn in het veld. Het zat er voor ons echt wel in om minimaal een punt te pakken hier. Zij zijn zeker sterker alleen dat lieten ze veel te weinig zien. In de eerste helft hadden wij recht op een penalty om maar eens wat te noemen. Dan had de eindstand heel anders kunnen zijn. Wij moeten de komende wedstrijden dan maar de punten gaan pakken. Die vijfde klasse ziet niemand zitten, maar komt wel erg dichtbij zo.”

Van Duijn: ,,We hebben het in mijn ogen niet goed gedaan maar ik ben wel heel tevreden met de winst. Wij staan stevig op de vierde plek en in een gunstig geval kan dat zelfs nog nacompetitie voor ons opleveren. Want die derde klasse blijft de ambitie van SJZ. We hebben speciaal dit seizoen een tweede elftal opgezet om die ambitie te sterken naar de toekomst toe.”

SJZ – MMO 2-1 (1-1). 15. Wansink  1-0, 32. Jeroen Disseldorp 1-1, 69. Griffioen 2-1.

Opstelling SJZ: Brinks, Van Hoorn, Versteegen, Plooij, Hensing, De Goede, Van Kampen (60. Rietkerken), Wansink (80. De Boer), Griffioen, Warmenhoven (43. De Klerk), Van Rijn (60.Berg).

Opstelling MMO: Van Wieringen, Ouwerkerk, Visser, Jeffrey van der Meer (63. Van de Meent ), Schaddé van Dooren (73. Boet van der Meer), Martin Bax (63. De Groot), Tom Disseldorp, Mikey van der Meer, Van Goozen, Overduin, Jeroen Disseldorp (79. Nigel Bax).

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read