zaterdag, mei 18, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg klimt verder uit dal na zege op Woubrugge

Roodenburg klimt verder uit dal na zege op Woubrugge

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Was het de schuld van de scheidsrechter die voor beide partijen regelmatig onbegrijpelijke beslissingen nam? Was het de schuld van spelers die naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer irritaties toonden en zich lieten verleiden tot opstootjes? Moeten we wijzen naar een aantal toeschouwers die zich zeer respectloos gedroegen jegens de spelers van de tegenpartij? Hoe dan ook, alles bij elkaar vormde het een giftige mix, die leidde tot een vechtpartij na afloop, waarbij alle betrokkenen bij elkaar dromden. Het vormde een bijzonder naar einde van een wedstrijd die met 3-1 gewonnen werd door Roodenburg.

Het onverkwikkelijke slot overschaduwde het feit dat het publiek lange tijd twee ploegen aan het werk zag, die bezig waren uit een dal te klimmen. Na drie nederlagen op rij speelde Woubrugge vorige week gelijk tegen Warmunda en liet nu zien stappen te maken. Datzelfde gold eigenlijk ook voor Roodenburg. Lange tijd moest men de punten aan de tegenstander laten, maar dinsdag werd Kickers’69 in een inhaalduel met 3-1 teruggewezen. De terugkeer van Marvin Bok kon daar niet los van gezien worden.

De thuisploeg had zich duidelijk laten inspireren en zo ontstond er in de eerste heft een alleraardigste wedstrijd, waarin beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. De gelijke stand bij de rust gaf de veldverhouding uitstekend weer. De bezoekers kwamen op voorsprong toen Twan van de Geijn aan het einde van een vlotte aanval stond en het leer beheerst langs doelman Khalid Makkor schoof. Evenwicht in de stand werd verzorgd door, wie anders dan Bok. Na uitstekend voorbereidend werk van Fouad Bhour kon hij van dichtbij intikken en voor de 1-1 zorgen.

In de tweede 45 minuten waren er opnieuw kansen aan beide kanten te noteren. Roodenburg bleek in tegenstelling tot de wedstrijden in het eerste deel van de competitie nu wel effectief. Uit een voorzet van Aymen Mizab kopte Bok prachtig raak. Was het daarvoor voor de neutrale toeschouwer al vervelend geworden, nu was het tijd voor hen om huiswaarts te keren. Respect voor elkaar was zoek. Het tumult na afloop was een dieptepunt. Het kan niet anders of het moet voor alle betrokkenen een bittere nasmaak achterlaten.

Volgende week gaat Roodenburg naar Warmond om Warmunda te ontmoeten en Woubrugge ontvangt thuis Kickers’69. Het is te hopen dat iedereen, spelers en publiek, eens in de spiegel hebben gekeken.

Roodenburg-Woubrugge 3-1 (1-1).  20. Twan van de Geijn 0-1, 35. Bok 1-1, 70. Bok 2-1, 90+10, Bouchlaf 3-1.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Oulmoudem, Rijsdam, Belkhir, Matoug, Mizab, Bardaa, Bok, Serraj, Bhour, Er-Rabt.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Peters, Twan van de Geijn, Verhoef, Bob van de Geijn, Veltman, Bandt, Rolfes, Gorter, Van der Doef, Van der Kolk.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read