HomeVijfde klasseFootball FactoryMarvin Bok laat Roodenburg toch nog juichen (plus fotoreportage)

Marvin Bok laat Roodenburg toch nog juichen (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg leek in de slotfase tegen Football Factory, voor de zoveelste keer dit seizoen, punten te gaan verspelen. Football Factory –aanvoerder Pieter Maat zorgde aan het eind van de wedstrijd met zijn gelijkmaker voor grote verslagenheid bij de bezoekers, maar Marvin Bok liet een paar minuten later zijn ploeggenoten toch nog uitbundig juichen. De ervaren spits, dit seizoen al goed voor menig belangrijk doelpunt voor zijn team, kreeg diep in blessuretijd na een scrimmage de bal in zijn bezit en lobde vervolgens het leder op fraaie wijze over Football Factory-doelman Gijs Minnema in het lege doel (2-3).

Dat het zaterdagmiddag op het Univerisitaire Sportcomplex ergens om ging, was voorafgaand het treffen tussen de stadsgenoten overduidelijk. Beide ploegen verkeren in acute degradatienood en alleen met een overwinning zouden de teams echt geholpen zijn. Roodenburg leek in de eerste helft beter met de wedstrijdspanning om te gaan dan de gastheren, die voor rust een vrij matte indruk maakten.

Bok raakte na een kwartiertje spelen de buitenkant van de paal en het wachten was op een voorsprong voor de beter spelende blauw-zwarten. Die verdiende openingstreffer kwam na een half uur spelen. Aymen Mizab speelde zich vrij op de rand van de zestien meter, waarna hij Minnema met een diagonale schuiver kansloos liet (0-1). Uit de eerste goede aanval van de gastheren voor rust, viel direct de gelijkmaker. Maat was na een goede voorzet van Keown de Koning eerder bij de bal dan Roodenburg-keeper Khalid Makkor, waarna de verdediger binnen knikte (1-1).

Tien minuten na rust werd Bok  door invaller Jorre Vanderyse onreglementair gestuit in het strafschopgebied, waarna Walhid Belkhir vanaf elf meter koeltjes binnenschoot (1-2). De bezoekers kregen daarna diverse kansen op de 1-3, maar toen dit doelpunt uitbleef leek bij Roodenburg de angst voor nieuw puntenverlies de overhand te krijgen. Football Factory-trainer Pieter van Schie probeerde met aanvallende wissels toch nog een resultaat te forceren. Deze strategie leek door de late treffer van Maat zijn vruchten af te gaan werpen, maar Bok zette een streep door het plan van de gastheren (2-3).

‘Daar gaan we weer, dacht ik’, was de eerste reactie van Roodenburg-trainer Nouri Essaoui kort na afloop van de wedstrijd: ,,Ik kon wel door de grond zakken toen die 2-2 viel. We hebben dit seizoen al zoveel punten verspeeld in de laatste minuten van de wedstrijd. Ik had de jongens vooraf duidelijk gemaakt dat een wedstrijd 98 minuten duurt. Het leek ook vandaag weer fout te gaan aflopen op het einde, maar gelukkig hebben we Marvin nog. Om ons te helpen in onze strijd tegen degradatie, heeft Marvin heeft zich uit pure clubliefde tijdelijk beschikbaar gesteld voor het eerste elftal. Hij is met zijn 40 jaar een voorbeeld voor onze jonge spelers. Marvin heeft doordeweeks geen tijd om te trainen, kan er op zaterdag niet altijd bij zijn, maar áls hij er is, dan is hij van onschatbare waarde voor de ploeg. We zijn er nog lang niet, volgende week spelen we weer een belangrijke pot tegen mededegradatiekandidaat Bernardus, maar met deze overwinning hebben we in ieder geval een belangrijke stap voorwaarts gemaakt’’ aldus een glunderende Essaoui tot besluit.

De vreugde bij Roodenburg stond in schril contrast met de teleurstelling bij de bezoekers. Football Factory-doelpuntenmaker Pieter Maat blikte terug op de spectaculaire slotfase van het duel. Maat: ,,Na die 2-2 dachten we toch nog een punt over te houden aan deze wedstrijd, maar vlak voor tijd valt die 2-3 alsnog. Dit is natuurlijk ontzettend zuur en we moeten nu in de laatste twee wedstrijden (bij het al  gedegradeerde MMO en thuis tegen SJZ, SN) zes punten pakken en hopen dat de uitslagen bij de andere wedstrijden gunstig voor ons uitpakken. Nee, het is zeker nog niet gedaan, maar met deze nederlaag hebben we het er ons er niet makkelijker op gemaakt’’, blikte Maat alvast vooruit op de spannende ontknoping in de vierde klasse.

Football Factory – Roodenburg 2-3 (0-1) 31.Mizab 0-1, 44. Maat 1-1, 55. Belkhir 1-2, 89. Maat 2-2, 90+4. Bok 2-3.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Howig, Maat, De Koning, De Jong, Peters, Yazici, Marx, Boukhedmi, De Lange, Taborri.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Yuksel, Oulmoudem, Rijsdam, Serraj, Mizab, Y. Er-Rabt, Belkhir, Matoug, Bok, A. Er-Rabt.