HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenSJZ en Teylingen maken er een voetbalfeestje van (4-4)

SJZ en Teylingen maken er een voetbalfeestje van (4-4)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Natuurlijk kun je met een voetbalkritisch oog tactisch en technisch van alles aanmerken op het niveau in de vierde klasse, maar wie gewoon van een lekker potje voetbal houdt waarbij teams met een hartstochtelijke inzet voor de winst strijden, kan gerust een bezoekje brengen aan een van de vele clubs in de onderste klassen die onze regio rijk is.

De regionale voetballiefhebber die op de warmste 12 november ooit zijn (of haar) oog had laten vallen op een bezoekje aan sportpark Haasbroek in Zoeterwoude voor de ontmoeting tussen SJZ en Teylingen, zal daar beslist geen spijt van hebben gehad en was getuige geweest van een voetbalfeestje van de bovenste plank. De wedstrijd boeide vanaf de eerste minuut en had als klap op de vuurpijl ook nog een onverwacht plot voor de toeschouwers in petto. Met nog vijf minuten te spelen leek de thuisploeg op weg naar de zege, maar met een uiterste krachtspanning kwamen de Sassenheimers met twee doelpunten in de slotfase toch nog op gelijke hoogte (4-4).

De wedstrijd was nauwelijks begonnen toen Jari van Kampen de kans kreeg om de thuisploeg op voorsprong te schieten, maar Teylingen-keeper Wessel Zonjee reageerde alert op de inzet van de SJZ-spits. De vroege openingstreffer viel een minuut later alsnog, maar dan aan de andere kant. Mark van der Heijden aarzelde niet toen na een hoekschop de bal voor zijn voeten belandde, waarna de centrale verdediger de 0-1 binnenschoot.

SJZ kon in het eerste half uur van de wedstrijd daar niet veel tegenover stellen, maar in het laatste kwartier voor rust ging de ploeg van Arie van Duijn helemaal los. Na de gelijkmaker van de snelle Timo Lagerberg, kopte niet veel later Mitchell Hensing de 2-1 binnen. Bij de bezoekers was de organisatie in deze fase van de wedstrijd helemaal zoek en de gastheren kregen kans op kans. Joey Vink profiteerde van een van deze mogelijkheden en zette de 3-1 ruststand op het scorebord.

Om het Zoeterwoudse tij te keren greep Teylingen-trainer Rob Jonkman in en juist deze verse krachten zorgden voor de ommekeer in de wedstrijd. Tien minuten na rust bereikte een voorzet van invaller Rick Blonk het hoofd van de ook net in het veld gekomen Max Slaman, die tegendraads de 3-2 achter SJZ-doelman Oscar Koek kopte. Na de 4-2 van Daan van Rijn leek de wedstrijd gespeeld te zijn, maar niets bleek minder waar.

De spectaculaire slotfase ging trouwens aan een deel van de Teylingen-aanhang voorbij. Een aantal Sassenheimse supporters had, met nog vijf minuten op de speelklok, weinig vertrouwen in een goede afloop voor hun favorieten en verliet voortijdig de Zoeterwoudse tribune, maar de rood-zwarten zelf wisten niet van opgeven. Van der Heijden werd als stormram naar het front gestuurd en na de aansluitingstreffer van opnieuw Slaman, zorgde een andere invaller, Cas Pouwels, voor de 4-4 eindstand.

Teylingen-trainer Rob Jonkman kort na afloop van de wedstrijd: ,,Door diverse omstandigheden hebben we deze week met een beperkte groep kunnen trainen. Sommige jongens waren vandaag niet voldoende wedstrijdfit en daardoor was ik genoodzaakt om in de rust te wisselen. De invallers hebben het uitstekend gedaan en brachten nieuwe energie bij ons. Ik ben tevreden over de strijdlust die we na rust hebben geleverd en kan wel leven met het gelijke spel.”

SJZ-trainer Arie van Duijn was wat minder gelukkig met het behaalde resultaat. Zijn ploeg gaf een zeker lijkende overwinning weg en zijn spelers verlieten dan ook met een ietwat beteuterde blik het veld. Van Duijn: ,,We kunnen het onszelf verwijten dat we uit een van de vele kansen niet de 5-2 maakten, alhoewel ik ervan overtuigd ben dat er een glaszuiver doelpunt van ons werd afgekeurd. Dan is het 5-2 en is het klaar. Vorige week hadden we bij NSV’46 moeten winnen en vandaag doen we onszelf opnieuw tekort. Maar goed, het is niet anders. De vierde klasse dit seizoen is ongekend spannend en de verschillen bovenin zijn klein (het gat tussen koploper NSV’46 en nummer zeven (Warmunda) bedraagt slechts vier punten, SN). Ik verwacht dat het dit seizoen tot het eind spannend blijft. Er zijn wel vijf of zes clubs die dit jaar kampioen kunnen worden, het is aan ons om te zorgen dat wij daar ook bij zitten.”

SJZ- Teylingen 4-4 (3-1).  4. Van der Heijden 0-1, 32. Lagerberg 1-1, 40. Hensing 2-1, 44. Vink 3-1, 55. Slaman 3-2, 76. Van Rijn 4-2, 89. Slaman 4-3, 90. +3 Pouwels 4-4.

Basisopstelling SJZ: Koek, Van Hoorn, Van Rijn, Plooij, Versteegen, Hensing, Griffioen, Van Kampen, Vink, De Klerk, Lagerberg.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Bemelman, Van den Nouland, Van der Heijden, Dofferhoff, Vis, Lubbe, Van der Meij, Prange, Hoogkamer, Ritzen.