HomeSJZInterviews SJZSJZ geeft koploper BSC’68 pak slaag

SJZ geeft koploper BSC’68 pak slaag

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Het heeft de ploeg uit Zoeterwoude Dorp tot nu toe nog niet echt meegezeten, in veel wedstrijden creëerde het zelf voldoende kansen echter door gebrek aan scherpte voor het vijandelijke doel en persoonlijke fouten werd er onnodig puntverlies geleden. In de laatste wedstrijd van 2022 kwam de koploper uit Benthuizen op bezoek, een overwinning was eigenlijk noodzakelijk voor SJZ om weg te blijven van de onderste regionen. Bij de rust werd er nog tegen een achterstand aangekeken. Deze schade werd in de tweede helft ruimschoots gerepareerd en met een overtuigende 5-1 zege liet SJZ zien dat er zaterdagmiddag niets te halen viel op sportpark Haasbroek.

De eerste kans was, u raadt het al, voor de thuisploeg. Jari van Kampen mocht alleen op de keeper afgaan maar zonder resultaat. Niet veel later lag de bal in het eigen netje, een niet onhoudbaar lijkend afstandsschot verdween achter keeper Oscar Koek. ,,Gezien eerdere wedstrijden kwam er weer een gevoel naar boven van ‘het zal toch niet’, maar gelukkig pakten we het dit keer wel goed op”, aldus Mark Griffioen.

Er gebeurde niet heel veel meer in de eerste helft, de thee werd opgezocht met een minimaal verschil. Een paar minuten na rust was de stand weer in evenwicht, na een mooie en langlopende aanval kwam de bal uiteindelijk bij Van Kampen terecht en die twijfelde niet. Niet veel later stond de ploeg van Arie van Duijn op voorsprong, Griffioen vond de verre hoek. Rond het uur een lange bal van achteruit welke niet goed werd verwerkt door een verdediger van de gasten, met zijn tweede van de middag bracht Griffioen het verschil zo op twee. Een aansluitingstreffer kan dan nog voor lichte paniek zorgen, maar Joey Vink besliste de wedstrijd met een kopbal. In de laatste minuut was het invaller Corne Berg die de eindstand op het scorebord bracht.

Tweevoudig doelpuntenmaker Griffioen was een dag later realistisch. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd, echter dan kom je weer op achterstand en dat doet dan wat met het vertrouwen in de groep. We kwamen scherp uit de kleedkamer en binnen een minuut of tien sta je dan 3-1 voor en toen speelden we die wedstrijd uiteindelijk zakelijk uit. Een uitstekende pot van onze kant. De kansen gingen er nu wel in en dan zie je dat we een ploeg zijn waar rekening mee gehouden dient te worden. Tegenstanders zeggen ook vaak dat we aardig kunnen ballen, maar als je de kansen niet maakt en door persoonlijke fouten vallen ze er bij ons wel in dan kan je dus zomaar tegen elke ploeg in deze afdeling punten verspelen. Opvallend is trouwens wel dat we vaak punten verspelen op echt gras, ik ga er van uit dat dit toeval is. Zaak is om na de winterstop constanter te worden, dan hebben we een ploeg die nog voor de prijzen mee kan doen en dat is ook onze doelstelling.”

Op de vraag of er nog een trainingskamp wordt belegd is het verrassende antwoord: ,,Jazeker, we gaan een weekend naar Polen. Dit is via onze hoofdsponsor geregeld, trainingsspullen gaan mee en we gaan ons daar voorbereiden op het tweede gedeelte van deze competitie.”

SJZ-BSC’68 5-1 (1-0) 20. BSC’68 0-1, 48. Van Kampen 1-1, 50. Griffioen 2-1, 56. Griffioen 3-1, 70. Vink 3-1, 90. Berg 5-1.

Basisopstelling SJZ : Koek, De Klerk, Versteegen, De Goede, Van Rijn, Vink, Griffioen, Van Kampen, Rietkerken, Plooij, Van Hoorn.

Foto’s: Jan van der Lubbe (reportage volgt later!!)