vrijdag, april 26, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ laat zege in blessuretijd bij SJC (za) glippen

SJZ laat zege in blessuretijd bij SJC (za) glippen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- SJZ, nr. 4 op de ranglijst, leek vrijdagavond bij SJC(za) op weg naar een overwinning, waardoor het de huidige positie, die recht geeft op het spelen van p/d-wedstrijden, nog verder zou verstevigen. De Zoeterwoudenaren leidden in blessuretijd met 1-2, maar een prachtig doelpunt van SJC-spits Stijn Dahler in de dying seconds van de wedstrijd, zorgde ervoor dat de groen-witten toch nog met een zuur gevoel naar Sportpark Haasbroek terugkeerden (2-2).

In de vervroegd gespeelde competitiewedstrijd, i.v.m. festiviteiten aan Noordwijkse kant, waren de bezoekers voor de pauze de bovenliggende partij, maar de formatie van Arie van Duijn kwam ondanks het veldoverwicht niet tot grote kansen. De gastheren beperkten zich in deze fase van de wedstrijd vooral tot tegenhouden en loerden vanuit de verdediging op de tegenaanval. Eén van deze spaarzame counters leverde de gastheren succes op. SJC-aanvaller Jarret Glasbergen was in een scrimmage voor het Zoeterwoudse doel de slimste en prikte de 1-0 achter SJZ-keeper Gijs Brinks binnen. Na een uur spelen kwam de Zoeterwoudse formatie toch op gelijke hoogte. Na een goed opgezette aanval bediende Jari van Kampen Marc Griffoen, die op zijn beurt JO19-speler Timo Lagerberg bereikte. De jongeling bedacht zich geen moment en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied koeltjes de gelijkmaker binnen (1-1). Nadat Bryan Hilders, na een goede voorzet van Ricardo Rietkerken, de 1-2  had binnengekopt, leek het een mooie avond voor de bezoekers te gaan worden maar een werkelijk een schitterende omhaal van Dahler betekende de niet meer verwachte Noordwijkse gelijkmaker (2-2).

Voor SJZ-verdediger Dave Plooij voelde het gelijke spel aan als een nederlaag. Plooij:,,Heel zuur dat we de zege uit handen hebben gegeven, dit was niet nodig geweest. We hebben nauwelijks kansen weggegeven en de overwinning lag voor het grijpen, maar helaas was het net niet vandaag. We staan er, met nog 4 wedstrijden  te spelen, nog steeds goed voor om de nacompetitie te behalen. Klopt, we hebben geen makkelijk programma met nog hele de top 3 als tegenstanders, maar we spelen over het algemeen beter tegen de sterkere ploegen. De derby tegen Meerburg is natuurlijk altijd speciaal en eerder dit seizoen wonnen we al bij Koudekerk. Tegen dit soort ploegen krijgen we ook meer ruimte, waardoor ons spel beter tot zijn recht komt. Het is jammer dat we  vandaag twee punten hebben laten liggen, maar ik ga er vanuit dat we in de laatste wedstrijden de vierde plaats definitief gaan veiligstellen’’, blikte de Zoeterwoudenaar alvast vooruit.

SJC – SJZ- 2-2 (1-0) 25. Glasbergen 1-0, 60. Lagerberg 1-1, 80. Hilders 1-2, 90 +3 Dahler 2-2.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Van Hoorn, Hilders, De Klerk, Plooij, De Goede, Griffioen, Versteegen, Van Rijn, Rietkerken, Van Kampen.

 

Must Read