donderdag, mei 2, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Teylingen schuift LSVV'70 eenvoudig opzij

Teylingen schuift LSVV’70 eenvoudig opzij

-

Vierde klasse A- Terwijl de grote ‘patron’ van LSVV’70 lekker warm onder de heaters in de Arena zijn werk zat te verrichten, traden er 11 rood-witte strijders aan tegen de nummer twee van de ranglijst, Teylingen. Helaas ontbraken de heaters op de tribune van UVS dus echt aangenaam was het niet, de pen kon nog maar ternauwernood vast gehouden worden.
In de eerste fase van de wedstrijd waren de Leidse studenten de meest dreigende ploeg daar waar Teylingen het meeste balbezit had. Tot drie keer toe brak LSVV’70 uit met messcherpe counters maar stond het vizier niet op scherp. De eerste keer was al binnen twee minuten, waarbij Guus van Kessel de bal net voorlangs schoot. Daarna speelde Colin Dofferhoff de bal te kort terug op zijn doelman Wessel Zonjee waardoor Jiddo Doornenbal kon onderscheppen maar ook hij lobde de bal voorlangs. Tot slot kwam de bal na een hoekschop voor de voeten van Joris van der Meij, die het leder snoeihard tegen de paal ramde.
Teylingen probeerde wel met zorgvuldig positiespel LSVV uit elkaar te spelen maar deed dat in een te traag tempo waardoor het cordon sanitaire van de studenten vrij eenvoudig overeind bleef. Alleen Mark van der Vlugt wist het spel te versnellen door de meeste van zijn ballen tussen de linies naar een volgend station te spelen. Uit een aanval ontstond ineens ruimte voor Dani Hoogkamer die verwoestend uithaalde maar de bal slechts tegen de paal zag gaan.
Met de rust in zicht wist Teylingen ineens twee keer toe te slaan. Eerst was er een vloeiende aanval over de linkerflank met een afgemeten voorzet die magnifiek door Cas Pouwels met een halfvolley langs Waasdorp werd geknald, een prachtige 1-0 voor Teylingen. Balverlies van aanvoerder Guido Leugering zorgde ervoor dat Pouwels er met de bal aan de voet vandoor ging. Diens strakke lage voorzet werd snoeihard door linkerspits de Ridder achter de volstrekte kansloze Waasdorp binnen geschoten, 2-0 en aan de thee.
Na rust, met Tom van der Vlugt binnen de gelederen, bouwde Teylingen aan een overwicht en na de 3-0 van wederom de Ridder was het Leidse verzet gebroken. De Sassenheimers konden zonder al te veel inspanning rustig uitlopen naar een 5-0 eindstand door treffers van wederom Pouwels en Rik Prange.
Met deze winst kruipt Teylingen voor dit moment naar de koppositie van de vierde klasse A en tanken ze vertrouwen voor de topper van komende zaterdag tegen directe concurrent Meerburg. De matadoren van LSVV’70 blijven hangen op de 10e plaats en zullen moeten strijden om lijfsbehoud. Het degradatiespook kwam toch weer iets dichterbij, hoewel de formatie van Freek Jansen en Jan Nonkes op zich kan en mag verliezen van een voorname titelkandidaat.
Basisopstelling LSVV’70: D. Waasdorp, Flippo, Van der Meij, Huisman, Van der Meer, Gloerich, Van der Graaf, Leugering, Doornenbal, Van Kessel, Baarda.
Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Dofferhoff, Vooys, M. van der Vlugt, Baker, Prange, Pouwels, Zwetsloot, Van Kesteren, Hoogkamer, De Ridder.
Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read