zaterdag, december 9, 2023
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 26 november

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 26 november

-

SJZ – Roodenburg

SJZ speelde een vrij ongelukkige eerste periode. De ploeg van Arie van Duijn was in de meeste  wedstrijden de betere ploeg, maar regelmatig werd een zeker lijkende winst toch nog uit handen gegeven. De Zoeterwoudenaren bevinden zich daardoor, met 9 punten uit 8 wedstrijden, op een bescheiden negende plaats van de ranglijst. Komende tegenstander Roodenburg daarentegen doet het tot nu toe dit seizoen stukken beter. De Leidenaren zijn dit seizoen een gevaarlijke outsider voor een topklassering in de vierde klasse en de huidige vierde plek is dan ook meer dan verdiend te noemen. Afgelopen zaterdag was de ploeg van Nouri Essaoui in eigen huis met 4-1 te sterk voor Warmunda. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen SJZ en Roodenburg in een 3-2 overwinning voor de Haasbroek-ploeg.

SJC – Meerburg

Ook bij die andere Zoeterwoudse ploeg, Meerburg, verloopt het seizoen niet zoals gehoopt. De ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft verzamelde in de eerste periode elf punten uit acht wedstrijden en staan daarmee op de zevende plaats van de ranglijst. De zwart-witten zien de overvolle ziekenboeg beetje bij beetje leegstromen en wellicht dat de terugkeer van de geblesseerde spelers, waaronder een aantal sterkhouders, voor een positieve impuls bij de Rijndijk-formatie gaat zorgen. Komende zaterdag gaat Meerburg op bezoek bij SJC. De kustploeg toonde zich de laatste jaren een lastige tegenstander, maar deze voetbaljaargang komen de Noordwijkers nog niet echt op gang. Afgelopen zaterdag werd met 4-0 verloren bij BSC’68, dat en passant ook winnaar werd van de eerste periode, waardoor SJC naar de elfde plaats op de ranglijst zakte. De vorige ontmoeting tussen SJC en Meerburg eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Warmunda – Woubrugge

Alhoewel de competitie pas voor 1/3 is gespeeld, is het voor Woubrugge nu al de hoogste tijd om wat punten binnen te harken. De formatie van Willem Lok behaalde tot nu toe dit seizoen nog geen enkele overwinning en is met twee punten uit acht wedstrijden de hekkensluiter van de vierde klasse A. Tegenstander Warmunda kent een wisselvallige start van de competitie. Na een stroef begin volgden knappe zeges op Teylingen en Zevenhoven, maar afgelopen zaterdag kreeg de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer weer een tik op de neus bij Roodenburg (4-1). Warmunda staat na acht wedstrijden met elf punten op een negende plaats. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen Warmunda en Woubrugge in een 1-2 zege voor de bezoekers.

Teylingen– LSVV’70

Teylingen speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen koploper NSV’46, dat door het puntenverlies in Sassenheim de eerste periodetitel aan haar neus voorbij zag gaan. Teylingen zelf staat na de eerste periode op een zesde plaats met 12 punten uit 8 wedstrijden. De rood-zwarten verloren in acht wedstrijden meer punten (12) dan in het volledige vorige seizoen (11), maar desondanks blijft de formatie van Rob Jonkman ook deze voetbaljaargang kansrijk voor een topklassering in deze klasse. De verschillen aan de top zijn klein en het is bovenin bijna wekelijks stuivertje wisselen van koploper. Komende tegenstander LSVV’70 had afgelopen weekend eindelijk weer reden tot juichen. Na drie verliespartijen op rij (met in totaal 16 tegentreffers), was er tegen Kickers’69 een 3-0 winstpartij. Ondanks deze overwinning blijven de roodhemden, met acht punten uit acht wedstrijden, onderaan de ranglijst bungelen. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in een 5-0 overwinning voor Teylingen.

Nicolaas Boys – Kickers’69

Kickers’69 verzamelde in de eerste periode slechts vier punten. De formatie van Dennis Bos moet dus aan de bak om de aansluiting met de middenmoot te krijgen en een overwinning bij komende tegenstander Nicolaas Boys zou wat dat betreft een eerste stap in de goede richting voor de Leidmuidenaren betekenen. Om met winst uit Nieuwveen te kunnen vertrekken zullen er vooral in defensief opzicht verbeteringen moeten plaatsvinden, want Kickers’69 incasseerde na 8 wedstrijden al 34 tegentreffers. Nicolaas Boys, dit seizoen weer uitkomend in de ‘Leidse’ klasse, won haar laatste wedstrijd met 0-1 bij Meerburg en staat met 13 punten uit 8 wedstrijden op een vijfde plaats.

Overige wedstrijden in deze klasse: NSV’46 – Zevenhoven, Hazerswoudse Boys – BSC’68

Must Read