vrijdag, april 26, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 12 november

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 12 november

-

SJZ – Teylingen

Teylingen vertrekt komende zaterdag naar Zoeterwoude Dorp, waar SJZ de tegenstander is. De rood-zwarten zullen niet graag terugdenken aan de vorige editie tussen beide clubs, want juist in die wedstrijd verspeelden de Sassenheimers een zeker lijkend kampioenschap. Het was voor de formatie van Rob Jonkman de enige nederlaag in dat seizoen, maar desondanks bleek het uiteindelijk toch niet voldoende om de kampioensvlag op Sportpark Roodemolen te mogen hijsen. Als dat al niet een afdoende reden zou zijn voor revanchegevoelens bij Teylingen, dan is zeker het recente verlies tegen gemeentegenoot Warmunda (0-1) voldoende motivatie voor Teylingen om komende zaterdag vol voor de winst te gaan. SJZ ging afgelopen zaterdag op bezoek bij het sterke NSV’46. In Noorden speelden de groen-witten een prima wedstrijd. De ontmoeting eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar de formatie van Arie van Duijn vertrok na afloop met het gevoel dat er die middag beslist meer in had gezeten.

Kickers’69 – Meerburg

Meerburg behaalde afgelopen zaterdag een lekkere overwinning bij LSVV’70 (0-6) en wellicht is deze zege een opmaat voor betere tijden voor de zwart-witten. Na de nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden was de winst in Leiden alweer de vierde achtervolgende wedstrijd zonder verlies voor Meerburg en de formatie  van Jelle Korbee zal deze stijgende prestatiecurve in de komende uitbeurt bij Kickers’69 willen doorzetten. De Leimuidenaren verloren afgelopen zaterdag met ruime cijfers bij BSC’68 (5-2), waarbij vooral de dode spelmomenten funest waren voor de ploeg van Dennis Bos. Het vorige treffen tussen beide clubs eindigde in een 1-2 overwinning voor Meerburg.

SJC – Woubrugge

Na het behalen van het eerste competitiepunt van het seizoen bij Kickers’69, slaagde Woubrugge er in de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen BSC’68 er net niet in om het puntentotaal te verdubbelen (2-3). De ploeg van Willem Lok is na zes wedstrijden de hekkensluiter van de vierde klasse A, dus een driepunter zou meer dan welkom zijn voor de Bateweg-bewoners. Mogelijk dat Woubrugge komende zaterdag voor het eerst dit seizoen victorie kan kraaien en waarom zou dat niet kunnen? Tegenstander SJC pakte afgelopen weekend in de slotfase bij Roodenburg toch nog een puntje en staat met zeven punten uit zes wedstrijden op de elfde plek van de ranglijst. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen SJC en Woubrugge in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg.

NSV’46 – LSVV’70

LSVV’70 kende afgelopen zaterdag, in het thuistreffen tegen Meerburg, een complete-off day. Na een 0-5 ruststand werd het uiteindelijk 0-6 voor de bezoekers, waardoor de Leidenaren na zes wedstrijden op vijf punten blijven steken. Om uit de onderste regionen weg te geraken zal er dus weer gewonnen moet worden. De komende tegenstander van de roodhemden, runner-up NSV’46, is op papier bepaald geen makkie voor de formatie van Freek Jansen, maar juist tegen de wat sterkere opponenten kan LSVV’70 verrassend goed voor de dag komen.

Hazerswoudse Boys – Roodenburg

Roodenburg moest afgelopen zaterdag een groot deel van de wedstrijd tegen SJC met tien man spelen, maar kwam desondanks toch op een 1-0 voorsprong tegen de Noordwijkers. Het leek er lange tijd op dat het doelpunt Gökhan Yazici voldoende was voor een driepunter, maar het ging in blessuretijd, opnieuw, mis voor Roodenburg, waardoor de blauw-zwarten genoegen moesten nemen met een punt. Komend weekend gaat de formatie van Nouri Essaoui op bezoek bij Hazerswoudse Boys. De Boys behaalden in hun laatst gespeelde wedstrijd een verdienstelijk gelijkspel (2-2) bij koploper Zevenhoven. Beide clubs staan met acht punten uit zes wedstrijden in de brede middenmoot van de vierde klasse A.

Warmunda – Zevenhoven

Warmunda kwam dit seizoen wat moeizaam op gang, maar na de derbywinst bij Teylingen (0-1) zal het goede gevoel bij de formatie van Barry van Rijn weer helemaal terug zijn.  Komende zaterdag zullen de Warmonders hun stijgende vorm hard nodig hebben, want dan komt koploper Zevenhoven op bezoek. De bezoekers kwamen in hun laatst gespeelde wedstrijden overigens niet verder dan een 2-2 gelijk in het thuisduel tegen Hazerwoudse Boys. Door de overwinning bij de buurman staat Warmunda nu met acht punten uit zes wedstrijden op plaats tien van de ranglijst.

Foto Peer Compeer

Overige wedstrijd in deze klasse: Nicolaas Boys – BSC’68

Must Read