zaterdag, december 9, 2023
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 8 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 8 oktober

-

BSC’68-Woubrugge

Het is nog niet het seizoen van Woubrugge: twee gespeeld, twee nederlagen en het eerste doelpunt moet nog gescoord worden. Het zal niet het scenario zijn dat de nieuwe trainer Willem Lok voor ogen had. De selectie moet natuurlijk wennen aan een nieuwe oefenmeester en ook het inpassen van nieuwe spelers kost tijd, maar toch is het zaak niet direct op te grote achterstand te komen. Tegenstander BSC’68 lijkt een taaie, niet te onderschatten tegenstander dat ondanks een man minder Roodenburg in de slotfase terugwees. Woubrugge zal het moeten laten zien.

Hazerswoudse Boys-SJZ

Trainer Arie van Duijn toonde zich begrijpelijkerwijs danig teleurgesteld over de resultaten tot nu toe. Een gelijkspel en een nederlaag is beneden de verwachtingen. ,,Tegen SJC, een goede ploeg trouwens, konden we terugkijken op heel veel balbezit, dat zich niet vertaalde in doelpunten”, blikte de oefenmeester afgelopen weekend terug. Aanvallend meer effectiviteit tonen is dus een must voor de Zoeterwoudse club. De sterkte van tegenstander Hazerswoudse Boys is amper in te schatten die met een nederlaag en een zege een plek in de middenmoot inneemt.

Kickers’69-Zevenhoven

Het lijkt een moeilijk seizoen te gaan worden voor Kickers’69. Het lijkt een voorbarig scenario na twee wedstrijden, maar twee keer met 7-0 klop krijgen laat geen andere conclusie toe. Het moet anders in Leimuiden, heel anders. Van dat feit is iedereen binnen de club natuurlijk doordrongen, maar dat besef in daden omzetten is een heel ander chapiter. Als dan ook nog eens de tegenstander Zevenhoven is zal de thuisploeg alle krachten en kwaliteiten moete aanspreken. De bezoekers behaalden twee klinkende zeges en hebben zich kandidaat gesteld voor de top in de vierde klasse A. Vermoedelijk zal men in Leimuiden de handen dichtknijpen met een punt. De ploeg van Dennis Bos had, dat is ook weer waar, minder pittig kunnen beginnen.

Meerburg-Roodenburg

Het is een vreemde gewaarwording voor Meerburg om zich terug te vinden in de onderste regionen van de vierde klasse. Met fris en fruitig, en goed voetbal vervulden de mannen van Jelle Korbee en Ronald van Delft vorig seizoen een hoofdrol in de afdeling. Verlies tegen het sterke Teylingen is geen schande, maar de nederlaag tegen Zevenhoven was een lelijke streep door de rekening. Vooralsnog zit het ook niet bepaald mee met de blessures. Meerburger Tim Straathof gaf echter al aan dat we nog maar aan het prille begin staan van een lang seizoen, daarmee suggererend dat het wel goed komt met zijn club en dat overwinningen aanstaande zijn. Of dat zaterdag al zal zijn is een open vraag. Tegenstander Roodenburg lijkt niet het Roodenburg van vorig seizoen. Toen waren de Leidenaren te vaak een makkelijke prooi voor de tegenstander, mede omdat de ploeg moeilijk scoorde. Er staat deels een nieuw team dat weliswaar nog aan elkaar moet wennen, maar dat in potentie veel kwaliteit herbergt. De club uit Leiden Noord verloor vorige week ongelukkig van BSC’68 en zal zich graag revancheren.

Nicolaas Boys-Teylingen

Het bezoekende Teylingen steekt ook dit jaar de ambities niet onder stoelen of banken, maar trainer Rob Jonkman blijft wel realistisch. Promotie werd vorig seizoen in een laat stadium misgelopen en dat moet dit jaar dan maar gerealiseerd worden. Twee zeges op rij zijn een fraaie start waarbij de 7-0 zege op het arme Kickers’69 ervoor zal zorgen de Sassenheimers met zelfvertrouwen aan de aftrap staat in Nieuwveen. De Boys zijn aan de andere kant ook wel toe aan een resultaat: een punt uit twee wedstrijden geeft te denken. Een gemakkelijk middagje zullen de Teylingers niet krijgen, maar de rol van favoriet ligt toch echt bij hen.

Warmunda-LSVV’70

Anders dan vorige jaren zijn de ambities bescheiden in Warmond. Warmunda raakte een paar dragende spelers kwijt en hoopt wel voor de nodige verrassingen te gaan zorgen. Trainer Barry van Rijn verwoordde de plannen van zijn groep uitstekend: ,,We kunnen het iedereen lastig maken dit seizoen.” Zo zonder druk spelen is de manier waarop zijn jonge groep het best functioneert wellicht. Eigenlijk is dat ook het motto van de Leidse tegenstander van zaterdag aanstaande. Zonder flauwekul een gezellig potje ballen en toch proberen een resultaat neer te zetten. Het mag dan allemaal wat gedateerd aandoen, deze filosofie kan wel leiden tot de leukste potten voetbal. Vorig jaar werd LSVV’70 bijna de ganse wedstrijd van de mat gespeeld, maar won toch dankzij de toen onnavolgbare Jos van Beuningen. Niemand bij Warmunda is die match vergeten en de Leidse ‘studenten’ kunnen hun borst natmaken.

Overige wedstrijd: SJC-NSV’46

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read