zondag, april 28, 2024
HomeRedactioneelNabeschouwingenWarmunda verliest van NSV’46: “We begonnen zonder vertrouwen”

Warmunda verliest van NSV’46: “We begonnen zonder vertrouwen”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Warmunda is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om een resultaat te behalen tegen NSV’46. De Warmonders verloren in eigen huis met 1-3 en eindigden de wedstrijd met tien man, vanwege een rode kaart van Jasper Kortekaas. Spits Thomas van Kesteren spreekt van een lastige wedstrijd en geeft toe dat er weinig vertrouwen was voorafgaand aan de wedstrijd.

,,Het was een lastige wedstrijd”, vertelt Van Kesteren. ,,Er is veel zand op het veld gegooid, dus het was voor beide ploegen een zwaar veld. We begonnen de wedstrijd ook zonder vertrouwen. Ik heb geen idee waarom, maar het ontbrak gewoon. In de rust werd dat ook nog benadrukt, maar het bleef de hele wedstrijd uit.”

Van Kesteren vervolgt: ,,We kwamen al snel met 0-2 achter vanuit twee hoekschoppen. Vlak voor rust scoorden we zelf nog de 1-2 en ik ben zelf van mening dat we daarna de rust moesten bewaren. Maar alles werd steeds gehaast gedaan om de 2-2 te maken, terwijl ik zelf denk dat we even rustig aan hadden moeten doen. Dat werkte averechts en door een verdedigingsfout maakten zij de 1-3.”

,,We hebben in de tweede helft meer ballen getoond en meer druk gezet, maar uiteindelijk was de tegenpartij beter.” NSV’46 staat dan ook tweede op de ranglijst, terwijl Warmunda op de elfde plaats bivakkeert. Van Kesteren is niet tevreden met die ranking. ,,We hebben nu veel geblesseerden en gisteren dan ook die rode kaart. Maar er is tot nu toe nog geen reden voor een polonaise, nee.”

Volgende week neemt Warmunda het op tegen de oude ploeg van de spits. Van Kesteren kijkt dan ook erg uit naar het treffen met Teylingen. ,,Ik heb er veel zin in. Ik wil het eigenlijk niet op iets van een revanche gooien, ik hoef me niet te bewijzen tegenover mijn oude club. Ik ben wel extra gebrand natuurlijk, maar ik wil wel benadrukken dat ik de wedstrijd gewoon benader als een normale wedstrijd. Ik ga geen gekke dingen doen.”

,,We moeten gewoon punten gaan pakken. We staan op vijf punten en we willen graag op de vijfde positie komen. Er is nog geen man overboord, er is nog geen stress. Het is belangrijk dat we het vertrouwen hebben en gewoon ons spelletje blijven spelen. Ik ben nieuw bij de club, maar ik zie wel dat er genoeg kwaliteit is binnen de selectie.” Van Kesteren is er “honderd procent van overtuigd” dat Warmunda kan eindigen in het linkerrijtje.