woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Geweldig spelend Jong Nieuwkoop toch onderuit tegen SJZ

Geweldig spelend Jong Nieuwkoop toch onderuit tegen SJZ

-

In poule 7 van de Sportiff LAV Cup stond Jong Nieuwkoop halverwege met 0-3 voor tegen SJZ. Uiteindelijk werd het alsnog 4-3 voor de formatie van Kevin Bos. Jong Nieuwkoop is ondanks de nederlaag (eerder werd gewonnen van Koudekerk) door naar de volgende ronde. SJZ of Koudekerk gaat mee naar de tussenronde.

Bos: ,,Ik heb echt genoten van Jong Nieuwkoop voor de rust. We werden simpelweg weggevaagd. Zij kwamen op een zeker moment met tien man te staan i.v.m. het onderuit halen van een doorgebroken speler, maar nog waren ze beter. Het had op dat moment ook zeker al lang en breed beslist kunnen zijn. In de rust deden beide ploegen een omzetting en na de pauze kwamen we veel beter in de wedstrijd en sloten bij 2-3 aan. We dachten de 3-3 te maken, maar die werd afgevlagd. In de ruim bemeten extra tijd, waar je over kunt discussiëren, kwamen we alsnog tot 3-3 en zelfs 4-3. In die fase kreeg een speler van hen ook zijn tweede gele kaart. Daarover ontstond irritatie. Ik snap dat wel, maar we spelen in dit toernooi niet om de Champions League Cup. Hoe dan ook hebben wij tot de laatste minuut gestreden, maar blijf ik zeggen dat we tegen een hele goede ploeg speelden.”

Collega Arthur Khalimkhoev: ,,We waren voor de rust zeker de betere en kregen legio kansen. We waren zelfs dominant met tien man. De omzettingen die we deden, pakten niet heel goed uit helaas. Toch kregen we na de 2-3 nog mogelijkheden om verder weg te lopen. Helaas liet de leidsman heel lang door spelen en dat nekte ons uiteindelijk. Het is heel jammer en zuur voor ons dat het zo afliep.”

Voor SJZ scoorden Corné Berg (3) en Jurian de Klerk.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read