zaterdag, mei 4, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 15Sportiff LAV Cup: Warmunda klopt Van Nispen

Sportiff LAV Cup: Warmunda klopt Van Nispen

-

In poule 15 van de Sportiff LAV Cup klopte vierdeklasser Warmunda Van Nispen in De Zilk met 0-2. De ploeg van Stephan Spruijt komt dit seizoen uit in 4B West I en treft daar clubs buiten onze regio. De Warmonders bleven in de vierde klasse A. Beide trainers hadden een positieve opvatting na afloop. De treffers kwamen op naam van Sohrab Safi voor rust en Stan van Rijn na de pauze.

Barry van Rijn namens de bewoners van sportpark Overbos: ,,In een redelijk gelijk opgaande, stevige wedstrijd hebben wij ons goed staande gehouden. Weer wat jonge jongens mee laten doen en toch ook gespeeld om te winnen. De organisatie, het voetbal zonder bal, stond goed en we gaven niet heel veel weg. Aan de bal kan het allemaal wel wat beter, het uitspelen van aanvallen, maar daar werken we hard aan. Een leerzame avond met dank aan Van Nispen.”

Collega Spruijt: ,,Een verdiende overwinning voor Warmunda. De eerste 30 minuten ging het gelijk op met weinig tot geen echte kansen, beide defensies stonden goed. Op het middenveld waren er soms wat pittige duels van beide kanten, daar speelde het spel zich voornamelijk af. Na een half uur een goede aanval van Van Nispen over de rechterkant , maar de kopbal van Joris Aartman werd knap door de doelman Warmunda van dichtbij gekeerd. Vijf minuten later een vrije trap voor Warmunda, die werd iets buiten de zestienmeter oor een speler via de paal in het doel geschoten. In de tweede helft was Warmunda beter, feller en geconcentreerder. Van Nispen werd slordig in de passing en de linies sloten niet goed meer aan. Na tien minuten een scherpe counter van Warmunda die beheerst werd uitgespeeld: 0-2. Van Nispen kreeg nog twee mogelijkheden maar wederom was de keeper niet te passeren. Een nuttige oefenwedstrijd voor beide partijen, denk ik.”