zondag, april 28, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandLAV-sponsor van de maand oktober: Partycentrum De Zijl

LAV-sponsor van de maand oktober: Partycentrum De Zijl

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in Leiden op bezoek bij Erwin Koolen en Michel Borst van Partycentrum De Zijl, sinds kort ook voor drie seizoenen aangesloten!

Erwin en Michel, kunnen jullie wat vertellen over jullie voetbalverleden en betrokkenheid met het amateurvoetbal in de regio?

Erwin: ,,Ik ben een Leidsche Boys-man in hart en nieren. Ik ben op 5-jarige leeftijd begonnen op de Boshuizerkade en Leidsche Boys is altijd mijn cluppie gebleven. Dat ik bij Leidsche Boys heb gespeeld, is trouwens niet vreemd. Mijn vader is daar jarenlang voorzitter geweest en ook mijn oudere broers Richard en Patrick speelden daar. Samen met hen, en neef Peter Koolen, heb ik ook in het eerste elftal van Leidsche Boys gespeeld. Met mijn vader, broers en neven hadden we in die tijd ook een eigen zaalvoetbalteam: FC Koolen. Ik heb ook nog een paar jaartjes bij VNA en UDWS gespeeld, om vervolgens bij de veteranen van Leidsche Boys te eindigen. Dat ik uiteindelijk in de horeca ben beland, heeft trouwens ook gedeeltelijk met Leidsche Boys te maken. Als jochie van 14 jaar hielp ik Henk de Faber, de kantinepachter en Leidsche Boys-icoon, al in de keuken. Na het overlijden van Henk in 2012 heb ik trouwens de kantine van Leidsche Boys nog een aantal jaren zelf gepacht. Leidsche Boys was de gezelligste voetbalclub van Leiden, dat durf ik gerust te stellen. Iedereen voelde zich daar thuis en het was één grote familie. Helaas bestaat Leidsche Boys niet meer, het is niet anders. Wat rest zijn de mooie herinneringen aan een geweldige club’’, aldus Erwin.

Michel Borst (links) en Erwin Koolen (rechts)

Michel: ,,Ik heb in mijn jeugd voor Meerburg en Roodenburg gespeeld. Daarna ben ik weer teruggegaan naar Meerburg, waar ik in het eerste elftal heb gespeeld. Uiteindelijk ben ik geëindigd bij de veteranen van FC Rijnland. Toen we hier in De Zijl zijn gestart, ben ik gestopt met voetballen.”

Erwin vervolgt: ,,Ik wilde al langer een horecazaak beginnen en kreeg eind 2016 de mogelijkheid om Partycentrum De Zijl over te nemen. Ik heb Michel toen gevraagd of hij dat samen met mee wilde gaan doen.”

Michel: ,,Het aanbod van Erwin kwam op een goed moment. Ik was in die tijd boventallig geworden bij de facilitaire dienst van de Rabobank en kon gebruik maken van een vertrekregeling. Ik heb 27 jaar met veel plezier bij de Rabobank gewerkt, maar het was tijd voor iets nieuws. Ik was dus op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam toen met Erwin in gesprek. Ik draaide in die tijd ook bardiensten als vrijwilliger bij FC Rijnland, dus de horeca was mij niet helemaal vreemd. Erwin en ik kennen elkaar al 40 jaar, dus we wisten wat we aan elkaar hadden. Samen met onze vrouwen Michelle en Connie zijn we in maart 2017 hier begonnen. Het is hier eigenlijk vanaf het begin goed gegaan. We begonnen wel met een slechte zomer dat jaar, maar daarna is het gaan lopen. De eerste drie jaren draaiden we prima.”

En toen werd het maart 2020….

Erwin: ,,Tsja, de coronatijd…13 maart 2020, die datum vergeet ik nooit meer. In eerste instantie zouden we twee weken dicht gaan, maar het werden uiteindelijk in totaal 22 maanden. Dat was natuurlijk een hele lastige periode, maar we hebben het overleefd. In januari 2022 zijn we weer volledig open gegaan. De eerste maanden was iedereen nog een beetje terughoudend om horecazaken te bezoeken, maar daarna draaiden we weer volle bak. Naast de sportverenigingen (korfbal, zaalvoetbal, darts en zwemmen), die gebruik maken van onze horecafaciliteiten, worden hier ook feesten en partijen gehouden. We maken hier lange dagen, maar we doen het met ontzettend veel plezier. We hebben een vaste taakverdeling, Michel doet de bar en ik de keuken. Nee, wat ons betreft blijven we dit nog jaren doen’’, zo besluiten Erwin en Michel in koor.

Grote Zaal

We hebben een grote zaal die ruimte biedt aan 200 personen. Deze zaal biedt de mogelijkheid om tijdens zwemlessen vanuit het partycentrum te kunnen kijken onder het genot van een hapje of drankje. Ook is de zaal geschikt voor wat grotere feestjes of partijen. We hebben ook een flipperkast en een voetbaltafel waar je gebruik van kunt maken. Neem gerust contact met ons op als u hier een feest wilt organiseren.

Sportcafé

Ons sportcafé heeft de uitstraling van een bruin café en biedt talloze mogelijkheden. Zo kunt u hier genieten van een lekker drankje of hapje. Ook kunnen er feestjes of partijen gegeven worden tot maximaal 125 personen. Ook kunt u bij ons gratis darten of een potje biljarten! Kom gerust eens langs om de gezellige sfeer te proeven. Doorgaans wordt hier op dinsdag-en donderdagavond gezaalvoetbald, een zogeheten wilde competitie. Echt onwijs leuke gasten en teams en een prima organisatie.

We hebben veel mogelijkheden die we kunnen aanbieden in Partycentrum de Zijl, van een babyshower tot aan een feestavond! Alles is mogelijk bij ons. Heeft u vragen? Kom gerust even langs bij Partycentrum de Zijl of bel Erwin Koolen (tel.06-24849409) of Michel Borst (tel. 06-20967209) voor meer informatie!

Adres: Paramaribostraat 66, 2315 VK Leiden

Email: info@partycentrumdezijl.nl

 

Must Read