dinsdag, april 30, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Beroemde voetbalgoochelaar Soufiane Touzani te gast bij Kickers ‘69

Beroemde voetbalgoochelaar Soufiane Touzani te gast bij Kickers ‘69

-

Vriend van Ronaldo, Ziyech en Xavi Simons

Beroemde voetbalgoochelaar Soufiane Touzani te gast bij Kickers ‘69

sv Kickers ’69 schrijft aanstaande woensdag 18 oktober geschiedenis. Het bestuur heeft de beroemde voetbalgoochelaar Soufiane Touzani uitgenodigd zijn nog niet overtroffen voetbalkunsten bij de club te laten zien. Touzani is de onbetwiste Koning van Freestyle. Deze woensdag staat bij Kickers ’69 in het teken van Freestyle. Er zullen clinics gegeven worden door StreetSkills, de organisator van het EK Freestyle. Het wordt een absolute topdag, die gegeven wordt voor 2 groepen:

  • Jeugd t/m Onder 12 – van 09.00 t/m 13.30
  • Onder 13 t/m Onder 20 – van 11.30 t/m 16.00

‘Mis dit niet!’ laat Kickers ’69 de leden weten. Dank je de Koekoek: 18 oktober wordt het hoogtepunt van de herfstvakantie, waar nog lang, heel lang over nagepraat zal worden.

Als je wil, dan kan je het

‘Er is niets wat hij niet kan met een bal,’ vertellen grootheden als Hakim Ziyech, Cristiano Ronaldo en Lieke Martens. Zij zijn persoonlijke vrienden van de man die wonderen met een bal verricht. Soufiane Touzani speelde potjes met Cristiano, Hakim en Lieke, ook dolde hij de selectie van Manchester City, zat op de bank met Johan Cruijff en ‘poortte’ koning Willem Alexander tijdens Koningsdag in april dit jaar. Dit is geen prietpraat, het is allemaal te zien op Touzani’s instagrampagina’s (1.2 miljoen volgers), klik er naar toe en je zult versteld staan van zijn imposante verrichtingen. Touzani, professionele straatvoetballer, heeft een eigen kledinglijn, richtte FC Straat op (de grootste voetbalclub van het land) en roept iedereen op ‘te dromen, te werken aan die dromen, waar die je ook brengt’.

Vergroeide ruggengraat

Net als jij en ik en 1000-den anderen droomden we om profvoetballer te worden. Soufiane is daarop geen uitzondering. Hij geloofde tot in het diepste van zijn ziel dat je ‘alles kunt worden wat je maar wilt’ en ‘alleen moet je alles opzij zetten om je doel te bereiken’. Maar zijn droom werd wreed verstoord, de in een arme buurt van Rotterdam geboren Soufiane werd getroffen door scoliose, zijn ruggengraat vergroeide, er moest een 30 centimeter lange pin geplaatst worden om het geheel recht te zetten. Dat lukte, maar voetbal was uit den boze. Bij de pakken neerzitten? Vergeet dat maar.  Hij werd straatvoetballer, richtte voetbalclub De Straat op en ging bewust naar een multi-culti school. Allemaal verschillende jongens, met en door elkaar heen. ‘De verschillen verdwijnen,’ zegt hij, ‘als verschillende mensen met elkaar opgroeien, optrekken; zo voorkom je verdeeldheid. Zo zie je dat we uiteindelijk allemaal mensen zijn.’

Rolmodel

Hij staat positief in het leven, Soufiane, met zijn Marokkaanse roots. Hij vereert zijn ouders, zijn bonusvader en iedereen die zich voor hem heeft ingezet om te worden wie hij nu is. ‘Ze hebben een positieve invloed op mij gehad, die heb ik opgepakt en tot mijn richtsnoer gemaakt.’  Touzani wil een voorbeeld zijn, een rolmodel. Bij hem gaat het er niet om wat je doet, maar waarom je dat doet. Nog een mooie uitspraak: ‘Zoek je trigger, neem er de tijd voor en ga je verdiepen in waar je warm van wordt, passie voor hebt.’

Naast het demonstreren van de speelsheid van Freestyle, is Soufiane ook een veelgevraagd spreker. Verenigingen vragen hem, bedrijven weten hem te vinden. Overal vertelt Touzani het verhaal van zijn leven. Dat dromen  waar kunnen worden, dat mensen van verschillende kleur, cultuur, geloof of geaardheid uitstekend met elkaar kunnen leven, samenwerken en gelukkig kunnen zijn.

Woensdag komt deze bijzondere 34-jarige in Nederland geboren Soufiane Touzani naar Kickers ’69. Voetbal is dan de bindende factor. Maar vergeet niet dat hij ook veel kan vertellen en jou kan inspireren. Kom lekker freestylen met hem, zijn kunsten proberen na te doen, naar hem kijken en luisteren en bovenal: genieten. Kom in Kickers-tenue. Kom op tijd. De lunch wordt verzorgd voor leden en leiders. En… neem je ouders, broers en zussen mee!

Must Read